Noul motor biturbo diesel 3.0 TDI de la Audi

Cel mai puternic turbodiesel de la Audi genereaza 313 cai putere. Motorul este disponibil pe A6, A6 Avant, A7 si consuma 6,4 litri. Unitatea dispune de o transmisie cu 8 trepte si sistem biturbo.

Audi pune mare pret de motoarele diesel, ce pot dicta succesul oricarui producator aflat pe piata europeana. Marca premium germana introduce o noua generatie de propulsoare biturbo TDI capabile sa ofere mai multa putere si performanta cu un consum redus de combustibil. Destinat limuzinelor de clasa medie A6 si A7 Sportback, dar si noilor A6 Avant si A6 Allroad, agregatul turbodiesel genereaza 313 cai putere în plaja 3.900 – 4.500 rpm.

Audi a lansat noul SQ5 TDI – superdiesel pentru clasa SUV

Modelul de succes Q5 primeste o versiune de top botezata SQ5 TDI. Sub capota se afla un V6 de 313 CP cu un consum de 7,2 litri la 100 km.

Ceea ce parea imposibil acum un deceniu în urma, astazi este posibil: propulsor diesel devine sportiv. De vreme ce producatorul german se autodefineste ca marca premium sport, aparitia noului SQ5 TDI nu trebuie considerata o surpriza, ci un pas firesc în sectorul elitelor din lumea turbodiesel. 

Tripla victorie Audi la Le Mans 2012!

Audi si-a trecut in cont un nou triumf la Le Mans, reusind sa acapareze podiumul clasamentului general, cat si la clasa LMP1. 

Anul acesta, constructorul german a luat startul cu  4 monoposturi - doua clasice (cu propulsie diesel) si doua hibrid (motor traditional pe spate si tractiune electrica pe puntea fata).

Audi va prezenta la Paris conceptul viitorului Q2


Al patrulea SUV de la Audi prinde viata in laboratoarele din Ingolstadt. Germanii lucreaza la micul Q2, un vehicul de 4,2 metri lungime ce ar putea fi produs pe viitor. Conceptul ar putea sosi la Paris.

 Audi va continua sa-si extinda progresiv gama de vehicule SUV. Cu doua noi modele aflate in plin proces de dezvoltare, viitorul Q6 si a doua generatie Q7, marca germana incepe sa isi indrepte atentia spre un proiect ce va nu va fi lipsit de provacari. In atelierele din Ingolstadt se lucreaza intens la un automobil de mici dimensiuni denumit Q2, destinat sa rivalizeze cu Mini Countryman.

Volkswagen Amarok a trecut pragul de 150.000 unități vândute


Parcurs de succes pentru primul pick-up german. Amarok are deja peste 150.000 de clienti în întreaga lume. Vânzările modelului Volkswagen au crescut cu 31,7% în primele cinci luni ale anului curent.

Volkswagen este singurul producator european care s-a gandit sa dezvolte un pick-up ca alternativa la creatiile japoneze
si americane. 
Lansat la sfarșitul anului 2009 modelul Amarok pornea la debut cu un ”bonus” de 30.000 de comenzi. Dupa internationalizarea modelului utilitar, cererile pentru prima camioneta germana au inceput sa creasca luna dupa luna.

Noul Volkswagen Passat face furori printre americani


Creat pe specificul pietei, noul Pasat are o priza tot mai mare la publicul american. Vanzarile sedanului au avansat cu peste 8200%. Luna trecuta Volkswagen a vandut 6.300 de unitati Passat.

 Volkswagen a inceput noul an cum nu se poate mai bine. In luna ianuarie vanzarile marcii germane in China au crescut cu 17%, in timp ce in SUA acestea au avansat cu 48% fata de ianuarie 2011. Pe piata nord-americana noua vedeta a segmentului mediu a devenit proaspata generatie Passat care se bucura de un succes tot mai mare in randul clientilor de peste ocean.

Volkswagen ofera pe Touareg sistemul City Emergency Brake

Sistemul de prevenire a coliziunilor ce a debutat pe up! va fi preluat de Touareg. Tehnologia denumita CEB va fi disponibila din iulie. Premiat de EuroNCAP, sistemul actioneaza la viteze de pana la 30 km/h.

Volkswagen extinde constant paleta tehnologiilor de siguranta moderne, interesant fiind si modul in care o face. Daca pana astazi sistemele avansate erau preluate de la modele de top, acum masinile de clasa mica sunt cele care imprumuta tehnologia de ultima ora. Citadina Up! va oferi impozantului Touareg noua tehnologie City Emergency Brake (CEB) ce previne coliziunile prin actionarea automata a franelor.

Volkswagen Golf Comfort Coupe – luxul debarca în familia Golf

Marca germana pregateste o limuzina Golf plina de stil si cu un aer luxos. Viitorul Golf Comfort Coupe va fi o mostra de vehicul de nisa încarcat de rafinament. Sedanul cu linii de coupe va sosi în 2014.

Volkswagen este autorul câtorva creatii care au dobândit de timpuriu statutul de masini simbol, prin simplul fapt ca aveau un ecou puternic în rândul maselor. În perioada când iconicul Beetle era în dificultate, iar la fascinantul Scirocco cauta calea spre afirmare, ia nastere cel mai popular automobil european din toate timpurile. Golf întruchipeaza de aproape 40 de ani virtuţile tradiţionale ale masinii germane: robusta, practica si sigura.

Scorpion te invita la Salonul Auto Vrancea 2012


Eveniment conceput de CCIA Vrancea acum 10 ani si consacrat ca perioada  la inceputul lunii iunie in  Piata si pe Bulevardul Unirii din Focsani, cel mai reprezentativ si mai atractiv eveniment auto din regiune, Salonul Auto Vrancea « SAV 2012», isi va deschide portile pentru toti iubitorii de frumos si senzational.
Camera de Comert, Industrie si Agricultura Vrancea, alaturi de Consiliul Judetean Vrancea si Primaria Municipiului Focsani, au deosebita placere si onoare de a  va invita la conferinta de presa si la festivitatea de deschidere a celei  de-a a-X a editii a « Salonului Auto Vrancea» care va avea loc in sala de protocol a Primariei Focsani (etaj 2) in ziua de 8 Iunie 2012 incepand cu orele 12.00.

Ne gasesti langa Athenul Popular Maior Gheorghe Pastia.
Te asteptam!