Volkswagen va lansa o cutie DSG cu 10 trepte şi noi modele hibrid

Grupul german Volkswagen lucrează la o transmisie automată cu dublu ambreiaj DSG cu 10 trepte, iar Golf, Passat, Audi A6 şi Porsche Cayenne vor fi disponibile curând cu propulsie hibridă plug-in.

Martin Winterkorn, preşedintele Volkswagen, a dezvăluit noi detalii despre viitoarea linie de produse a companiei.

Acesta a confirmat că grupul german lucrează la un motor diesel ultra-performant, ce produce 100 kW/134 CP per litru de cilindree. Oficialul companiei a dezvăluit de asemenea că o transmisie automată cu dublu ambreiaj DSG cu 10 trepte se află în dezvoltare şi va oferi o eficienţă îmbunătăţită în consumul de carburant.

Volkswagen iBeetle este gandit pentru iPhone

Majoritatea dispozitivelor portabile create de Apple incep cu i, de aici si aparitia termenului iDevice-uri. Pentru a atrage atentia asupra compatibilitatii cu aceste gadgeturi, in special cu ultimul iPhone si pentru a atinge o coarda sensibila a pasionatilor de produse ,,Designed in California”, Volkswagen a anuntat modelul iBettle.



In primul rand, pe bordul noului iBettle va trona un dock de iPhone, aceasta va fi integrat in bordul masinii si va fi legat la toate functiile care conteaza din noua masina. Astfel, dintr-o lovitura, ati scapat de achizitia unui dock pentru iDevice-uri. In plus, fiecare functie a popularului smartphone va putea fi controlata din volan. Veti putea initia apeluri hands-free, veti putea profita de navigatie, veti schimba muzica si multe altele, fara sa va mai intindeti dupa telefon.

Pentru ca ecosistemul sa fie complet, o aplicatie gratuita a celor de la Volkswagen va ajunge si in AppStore. Aceasta din urma va amplifica legatura dintre iPhone si iBettle. Va oferi informatii avansate despre instrumentele de la bordul masinii, va monitoriza consumul intr-un mod inteligent, va citi cu voce tare mesajele printr-un modul standalone text-to-speech si va afisa fotografii la cerere, daca e cazul.



sursa: www.playtech.ro

Volkswagen CrossBlue Coupe Concept

Acest studiu de design, pe care Volkswagen il va prezenta zilele acestea, la Salonul de la Shanghai, anticipeaza primul SUV coupe al constructorului german. Conceptul se numeste CrossBlue Coupe, iar schitele alaturate sunt primele imagini oficiale. Designul ar trebui sa contina principalele elemente de stil pe care le vom regasi la viitoarele SUV-uri Volkswagen.

Noul Volkswagen Golf Variant intră pe piața germană

Versiunea de familie Golf poate fi comandată de azi în Germania. Modelul de bază costă 18.950 de euro. Noul Golf Variant dispune de tehnologii în premieră și 6 motorizări cu valori între 85 și 105 cai putere.

Prezentat în urmă cu numai o lună la Geneva, proaspăt lansatul Golf Variant poate fi comandat începând de astăzi, 15 aprilie, de clienții din Germania. 

La fel ca și în cazul variantelor hatchback, prețurile de lansare sunt foarte apropiate vechiului model, deși echiparea este mai bogată, iar din punct de vedere tehnic și mecanic vorbim de o generație cu avantaje net superioare.

Citeste informatii cu privire la REMAT 2013 
Citeste Ghidul de informare

Remat 2013



Update 15.04.2013
In conferinta de presa de aseara (15 apr. ora 18:00), Min. Mediului a lansat in dezbatere publica, pana la data de 22 apr.a.c., ghidul Programului de innoire a parcului auto 2013 (Rabla 2013). 

Citeste Ghidul de informare

Diferente fata de anii precedenti:

- Cuantumul primei de casare este de 6.500 lei, la care se adauga un eco-bonus in valoare de 500 lei in urmatoarele cazuri:
a) la achizitionarea unui autovehicul nou, incadrat in norma de poluare Euro 6;
b) la achizitionarea unui autovehicul nou, al carui motor genereaza o cantitate de emisii de CO2 mai mica de 100 g/km;
c) la achiziţionarea unui autovehicul nou, cu sistem de propulsie hibrid.
- Pentru un autovehicul uzat, predat spre casare, se elibereaza un singur tichet.
- Pentru achizitionarea unui autovehicul nou se poate utiliza un singur tichet. Este exclus cumulul de tichete pentru achizitionarea unui autovehicul nou.
- Proprietarul care a obţinut tichet, poate ceda în favoarea unei alte persoane, dreptul de beneficiu asupra primei de casare.
- Utilizarea tichetului se face în termen de cel mult 45 zile de la eliberarea sa de catre colectorul validat, fara a se depasi insa, data de 20 noiembrie a anului in care se desfasoara programul.
- Autoritatea (AFM) alocă un numar de tichete fiecarui judet, in raport de numarul autovehiculelor uzate aflat in parcul judetului respectiv; tichetele sunt repartizate in mod egal intre punctele de lucru apartinand colectorilor validati si situate in respectivul judet.
- Tichetele destinate proprietarilor persoane fizice si neeliberate (de colector) in termen de cel mult 30 zile de la data distribuirii, se restituie Autoritatii pentru redistribuire, in caz contrar Autoritatea procedand la anularea tichetelor si excluderea din program a colectorului validat, tichetele eliberate in termen ramanand valabile.

Se intentioneaza ca programul sa demareze efectiv pe 15 mai 2013



UE recunoaşte tehnologia LED Audi drept o eco-inovaţie

Farurile cu tehnica LED de la Audi imbunatatesc, in mod vizibil, consumul de carburant. De aceea, Comisia Europeana certifică, acum, aceasta tehnologie. 

Sistemele de iluminare au un efect considerabil asupra consumului de carburant al unui vehicul. Luminile de intalnire ale farurilor cu halogen, de exemplu, consuma peste 135 W. Prin comparatie, farurile cu tehnica LED de la Audi functioneaza cu o eficienta imbunătatita vizibil – luminile de intalnire consuma doar 80 W.

Comisia EU a masurat economiile de combustibil realizate de farurile cu tehnica LED de la Audi – testand luminile de intalnire, luminile de drum, cat si iluminarea placutelor de inmatriculare cu un dinamometru. In cele zece cicluri NEDC prin care a trecut modelul Audi A6, s-au constatat economii de CO2 de peste un gram pe km. Prin urmare, Comisia UE a recunoscut oficial tehnologia inovativa a farurilor cu tehnică LEDi n ceea ce priveste reducerea emisiilor de CO2. 

Audi este primul producător auto certificat pentru aceasta tehnologie.

Pe langa imbunatatirea eficientei energetice, farurile cu tehnica LED ofera beneficii si la capitolele siguranta si confort. Cu o temperatura a culorii de aproximativ 5.500 Kelvin, lumina acestora este imita lumina naturala, iar efectele de oboseala asupra ochilor sunt aproape inexistente. Diodele emitatoare de lumina nu necesita mentenanta si sunt proiectate cu o durata de viata egala cu cea a vehiculului.

sursa: http://www.informatiiauto.ro