Head-Up Display in dotarea noului Volkswagen Passat


A opta generatie Volkswagen Passat introduce o premiera mult asteptata in gama Volkswagen. Liderul segmentului de automobile de dimensiuni medii poate fi echipat cu noul sistem Head-Up Display, optiune disponibila in Germania la pretul de €560 pentru modelele Comfortline si Highline, indiferent de motorizare.

La o viteza de 100 km/h, masina parcurge 27,7 de metri intr-o secunda. Cu ajutorul sistemului Head-Up Display, noul Volkswagen Passat te ajuta sa iti mentii privirea la sosea, proiectand informatii relevante in campul vizual al soferului, precum viteza de deplasare.

La o simpla apasare de buton, display-ul transparent se ridica deasupra instrumentarului de bord. Spre deosebire de sistemele Head-Up Display care proiecteaza informatiile pe parbrizul masinii, cel al noului Volkswagen Passat afiseaza informatiile de calatorie direct pe ecranul de inalta definitie. Sistemul HUD inovator este disponibil atat pentru sedanul cu patru usi, cat si pentru Volkswagen Passat Variant, Alltrack si GTE.

Viteza si limitele de viteza, datele sistemului de navigatie, semnele de circulatie, activitatea sistemelor de asistenta si alte functii pot fi afisate pe display-ul cu suprafata de 10×15 centimetri. Ecranul are o rezolutie de 480×240 de pixeli pentru o imagine clara, iar intensitatea culorilor faciliteaza lizibilitatea informatiilor afisate.

Intrucat privirea soferului este concentrata asupra drumului, sistemul Head-Up Display de la Volkswagen este gandit astfel incat informatiile de pe ecran sa para a fi la doi metri in fata masinii. Prin intermediul acestei solutii tehnice, ochii soferului nu trebuie sa focalizeze dintr-un camp vizual indepartat intr-unul apropiat, cum se intampla in cazul sistemelor HUD cu proiectie pe parbriz.

Folosind meniul sistemului de infotainment, soferul noului Volkswagen Passat decide ce informatii sunt afisate pe ecranul sistemului Head-Up Display. HUD-ul este activat de un buton situat langa comutatorul de lumini. Atunci cand nu este folosit, ecranul gliseaza in tabloul de bord, fiind astfel protejat de praf.

Pe piata din Romania, optiunea Head-Up Display va fi disponibila spre sfarsitul anului 2015.
.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu