Premieră dublă la întâlnirea fanilor GTI: ucenicii din Wolfsburg şi Zwickau prezintă prototipurile GTI dezvoltate de ei




Premieră dublă la întâlnirea fanilor GTI: ucenicii din Wolfsburg şi Zwickau prezintă prototipurile GTI dezvoltate de ei
→ Echipa din Wolfsburg a prezentat Golf GTI Next Level de 302 kW (411 CP) şi controlul cu aplicaţii al ecranului de jocuri video → Ucenicii din Saxonia şi-au făcut debutul cu Golf Variant GMOTION de 96 kW (131 CP) CNG cu tracţiune integrală

 
Wolfsburg/Zwickau/Maria Wörth (Austria) - 9 mai a fost ziua mult aşteptată pentru cele două echipe de ucenici Volkswagen. Premiera mondială a celor două prototipuri unice create pe baza modelelor Golf, concepute şi construite de ucenici, a avut loc în cadrul celei de-a 37-a întâlniri GTI. Anual, zeci de mii de fani ai automobilului se întâlnesc la lacul Wörthersee, pentru acest eveniment de tradiţie. Specialiştii Volkswagen au prezentat aici, înaintea unei largi audienţe, prototipurile pe care le-au creat: Golf GTI Next Level (din Wolfsburg) şi Golf Variant TGI GMOTION (din Zwickau).

Cele două automobile Golf unice au fost realizate în decursul a circa 9 luni şi includ ideile a 29 de ucenici din 12 domenii. La designul interior şi cel exterior, tinerele şi tinerii au contribuit şi cu îndemânarea lor practică, folosind totodată metode de proiectare şi producţie digitală precum tehnologiile CAD şi de tipărire 3D. Ei au programat, de asemenea, aplicaţii dedicate pentru controlul unor funcții speciale ale automobilului de pe smartphone sau tabletă.

"În etapa de proiectare a automobilului lor Golf de vis, ucenicii noştri au învăţat despre complexitatea producţiei de automobile şi despre numeroase aspecte de viitor. De asemenea, ei au obţinut experienţă practică în aplicareatehnologiilor digitale şi a tehnologiilor sistemelor, precum şi a interconectării autovehiculelor cu internetul", a spus Andreas Strutz, managerul departamentului de Training Vocaţional şi de Training Avansat pentru Construcţia de Autovehicule marca Volkswagen. "Pentru acest proiect unic, am ales talente tinere deosebit de implicate şi pasionate şi le-am oferit ocazia de a învăţa de la colegii lor cu mai multă experienţă." Anul acesta, proiectul a fost susţinut de diferite departamente, inclusiv cele de design, dezvoltare tehnică, centrele pentru dispozitive-pilor şi dezvoltarea scaunelor auto, unitatea de producţie de componente din plastic, vopsitorie şi centrul multimedia.

Prima premieră: Golf GTI Next Level din Wolfsburg
Golf GTI Next Level* este pus în mişcare de un motor pe benzină de 302 kW (411 CP) şi este echipat cu o transmisie automată cu dublu ambreiaj şi cu 7 trepte. GTI-ul acesta unic este vopsit în culorile exterioare standard Alb Silver metalizat şi Negru Deep Black pearleffect (în spate). Foliile contrastante cu săgeţi au fost aplicate pe vopsea. Asemeni kit-ului pentru caroserie, care include un difuzor pentru spate şi benzile interioare de la jantele din aluminiu forjat, şi aceste folii au fost vopsite manual.

Pentru a crea modelul Next Level, au fost utilizate tehnologii digitale. Ucenicii au dezvoltat designul exterior şi interior pe computere pentru grafică, de exemplu pentru conceperea sistemului de sunet complex şi a instalaţiei multimedia din partea din spate a automobilului cu două locuri. Ei au proiectat elementele de decor şi sistemele de fixare a difuzoarelor şi a subwoofer-ului pe computere CAD şi le-au fabricat folosind tehnologia de tipărire 3D. De asemenea, ucenicii au programat aplicaţii speciale pentru a controla podeaua acţionată electric a portbagajului, monitorul LED retractabil şi iluminarea de sub automobil, folosind o tabletă sau un smartphone.

Echipa din Wolfsburg a managerului de proiect Holger Schülke (în funcţie de specializare): tehnicieni mecatronică auto: purtătorul de cuvânt al echipei Maximilian Klar (21), Florian Dimt (21), Maximilian Purrucker (21), Vincent Siermann (20), tehnicieni electronişti pentru automatizare: Patrick Schilling (19) şi Maurice-Christian Ziesmann (21), tehnicieni vopsitorie auto: Anna-Katharina Heumann (22) şi Marie-Kristin Schildwächter (20), tehnicieni montaj interior: Henny Stegmann (19) şi Lena Volk (20), specialişti administrare birou: Lina Bosse (20) şi Tina Geißler (20), tehnicieni creare modele: Sandra Dombrowski (21), designer tehnic produs: Nico Sennhenn (21), tehnician procese specializat în componente din plastic şi cauciuc: Marc Fitzlaff (23). Maurice-Christian Ziesmann urmează cursuri în sistem dual şi îşi îmbină ucenicia cu un bacalaureat în inginerie electrică şi tehnologia informaţiilor (Ostfalia, Wolfenbüttel). Henny Stegmann îşi face ucenicia la Sitech, în Wolfsburg, iar toţi ceilalţi lucrează la unitatea de producţie Volkswagen din Wolfsburg. Sitech este compania Grupului Volkswagen specializată în dezvoltarea şi producţia de scaune de automobile.

A doua premieră: Golf Variant TGI GMOTION din Zwickau
14 ucenici ai Volkswagen Saxonia au prezentat în premieră Golf Variant TGI GMOTION* de 96 kW (131 CP), cu motor de 1,5 litri pe gaz natural şi cu transmisie cu dublu ambreiaj cu 7 trepte şi tracţiune integrală. Împreună cu mentorii lor, ucenicii de la unitatea de producţie din Zwickau, fabrica de motoare din Chemnitz şi Fabrica de Sticlă din Dresda au creat un prototip Wörthersee care îmbină sportivitatea cu eleganţa şi cu abilităţile pentru off-road. GMOTION ne arată că sistemele alternative de propulsie nu sunt potrivite doar pentru familii, ci şi pentru autovehiculele de firmă.

Prototipul este vopsit în culori mate şi lucioase. Culorile Bentley, Ice, Hallmark şi Roşu St James se potrivesc perfect cu culoarea standard a modelului Golf, Negru Deep Black pearleffect. La interior, toate elementele de decor sunt cromate. Scaunele sport au cusături decorative roşii, plus model de fagure şi emblema GMOTION brodată. Ucenicii au instalat un şasiu cu suspensii speciale, care poate fi coborât cu 40 de milimetri, plus un sistem de frânare cu 4 pistoane. De asemenea, ei au adaptat scutul de sub

Echipa din Zwickau a managerului de proiect Claudia Kittler (în funcţie de specializări): tehnicieni electronişti pentru automatizare: Benjamin Liebold (20) şi Tobias Siebert (18), tehnicieni vopsitorie auto: Simon Boguslawski (19) şi Denise Zeißler (22), mecanic industrial: Dennis Leuthäuser (21), mecanic producţie: Jonathan Hammig (19), Marius Neumeister (21), tehnicieni mecatronică auto: Tom Dubielczyk (20), Hannes Flade (18), Tobias Kalbas (19), Laura Saller (18) şi Elisabeth Trompelt (18), tehnicieni mecatronică auto: Laura Hofmann (19), tehnician procese specializat în tehnologia de vopsire Laura Wagner (20).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu