Noul T-Cross va fi fabricat la unitatea de producţie Volkswagen Navarra

Noul T-Cross va fi fabricat la unitatea de producţie Volkswagen Navarra

Fabrica Volkswagen Navarra va produce T-Cross, noul SUV compact al mărcii Volkswagen. Anunţul a fost făcut de Dr. Andreas Tostmann, Directorul Volkswagen pentru Producţie şi Logistică. Astfel, această unitate, care produce Polo încă din anul 1984 va fabrica, pentru prima dată în istoria sa, şi un al doilea model.

Noul T-Cross va împărtăşi matricea de producţie cu Volkswagen Polo. Producând un al doilea model la unitatea din Spania, încărcarea fabricii va creşte de la 244.000 de automobile produse în 2017, la circa 350.000 de unităţi pe an, în funcţie de evoluţia cererii. Forţa de muncă va creşe cu circa 10%.

"Producând noul T-Cross în Navarra, facem din nou uz de flexibilitatea noastră şi de avantajele reţelei noastre de producţie răspândite în întreaga lume. Astfel ne creştem productivitatea şi asigurăm cel mai înalt nivel de calitate în beneficiul clienţilor noştri. Este posibil datorită implicării majore a producţiei, încă din faza de dezvoltare a automobilului," a explicat Dr. Andreas Tostmann, Directorul Volkswagen pentru Producţie şi Logistică.

Introducând noul T-Cross, marca Volkswagen îşi extinde gama de SUV-uri în segmentul cu cea mai mare creştere din Europa. Conform studiilor, segmentul SUV-urilor compacte se va dubla în următorii 10 ani.

Grupul Volkswagen investeşte circa 1 miliard de euro, până în anul 2019, pentru a produce în Navarra noul T-Cross, precum şi noua generaţie Polo, lansată la finele anului trecut.

Emilio Sáenz, Preşedintele unităţii de producţie Navarra din Spania a declarat: "Ne bucură foarte mult producţia celui de-al doilea model în Navarra. Suntem foarte mândri să putem contribui cu experienţa noastră la fabricarea modelului T-Cross, un SUV cu soluţii avansate şi cu tehnologii din clasele auto superioare, care va satisface pe deplin cerinţele şi nevoile clienţilor noştri."

T-Cross extinde gama SUV a mărcii Volkswagen, iar startul producţiei sale este planificat pentru finele acestui an. T-Cross, T-Roc, Tiguan, Tiguan Allspace şi Touareg vor fi cele cinci modele SUV ale mărcii în Europa. Noul T-Cross va completa gama SUV a mărcii, de asemenea, în China şi America de Sud.

Datorită matricei MQB, compartimentul inovator şi spaţios al pasagerilor oferă flexibilitate maximă şi o gamă de dotări provenite din segmentele auto superioare. Echiparea standard include următoarele sisteme: "Front Assist" (sistemul de monitorizare a traficului din faţa maşinii) şi "Lane Assist" (sistemul de avertizare la părăsirea benzii de rulare). Având o lungime de 4.107 mm, T-Cross are un design carismatic şi oferă un concept funcţional, precum şi posibilităţi maxime de personalizare.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu