Volkswagen este cea mai inovatoare marcă de volum pentru sistemele de propulsie electrică

 


Premiul AutomotiveINNOVATIONS 2024: Volkswagen impresionează printr-o gamă largă de inovații pentru autonomie electrică, capacitate de încărcare, consum și ecosistem electric. Nullam CAM analizează în fiecare an activitățile în materie de inovații a 100 de mărci de mașini din Europa, Asia și SUA. Anul acesta, a colectat și evaluat circa 1.000 de inovații care pot furniza un avantaj decisiv pentru clienți în concurența feroce de pe piețele auto globale. CEO-ul Volkswagen, Schäfer: „Premiul subliniază progresele în materie de inovație realizate în toate modelele ID. noi”

Volkswagen a primit premiul AutomotiveINNOVATIONS 2024, în calitate de cea mai inovatoare marcă de volum în domeniul propulsiilor electrice. Renumitul premiu este oferit anual de către Center of Automotive Management (CAM). În opinia CAM, Volkswagen punctază datorită performanței sale inovatoare pe scară largă în diverse aspecte tehnologice ale mobilității electrice. Punctele forte includ îmbunătățiri de autonomie, precum și optimizarea consumului de curent și a capacității de încărcare. În plus, marca Volkswagen își demonstrează puterea deosebită de inovare în domeniul ecosistemului electric, care sporește semnificativ confortul de încărcare pentru clienți. ID.7 - primul autovehicul electric al mărcii Volkswagen din segmentul mediu-superior - a fost de asemenea evaluat pozitiv.

Thomas Schäfer, CEO al mărcii Volkswagen, a acceptat premiul, la Wolfsburg: "Autovehiculele cu adevărat impresionante sunt o premisă pentru succesul mobilității electrice. Acest premiu prestigios subliniază progresele inovatoare realizate în toate modelele ID. Mașinile noastre electrice Volkswagen au devenit și mai atrăgătoare și le oferă clienților un grad semnificativ sporit de confort, performanță și dinamism. Indiferent dacă este vorba despre autovehicule propulsate electric sau convențional,vom continua să lucrăm intens la introducerea inovațiilor tehnice pe scară largă. Până la urmă, acesta este și va rămâne un aspect de bază al mărcii Volkswagen."

Unele dintre inovațiile evaluate de către CAM, pe scurt:
- Autonomie. Volkswagen ID.51: optimizarea autonomiei până la 556 km conform WLTP
- Consum. Volkswagen ID.7: cel mai redus consum din segment
- Capacitate de încărcare. Volkswagen ID.32: capacitatea maximă de încărcare a modelului ID.3 crescută de la 135 kW la 170 kW
- Ecosistem electric. Volkswagen ID. Buzz3: pre-condiționarea bateriei, o premieră în acest segment, care pornește automat la introducerea unei stații de încărcare rapidă ca destinație de navigație. Volkswagen ID. Buzz: funcție Plug & Charge integrată.
- Altele. Volkswagen ID.74: motorul electric cu magnet permanent AP550 cu putere de 210 kW și cuplu de 550 Nm consumă cu 50 la sută mai puțin curent decât motorul de propulsie de 150 kW. Volkswagen ID.7: lansare pe piață ca produs nou în segmentul mediu-superior.

CAM. Experiență în mobilitatea auto. Center of Automotive Management, sub conducerea profesorului Stefan Bratzel, confruntă inovații în materie de produse ale companiilor auto globale și le evaluează conform unor criterii cantitative și calitative încă din 2005. Câștigătorii premiului AutomotiveINNOVATIONS sunt aleși pe baza Raportului anual AutomotiveINNOVATIONS, care se întocmește utilizându-se baza de date cu inovații a Center of Automotive Management. Pentru 2023/24, CAM a analizat inovații de la 30 de producători globali de autovehicule și nou-veniți, acoperind circa 100 de mărci auto. A fost evaluat un număr total de 709 inovații OEM individuale disponibile în producția de serie în domeniile tehnologice de propulsie electrică, conducere autonomă & ADAS și Infotainment & conectivitate. Acestea includ puțin sub 200 de premiere mondiale, deosebit de apreciate. Evaluarea științifică a inclus criterii precum nivelul de maturitate, originalitate, beneficii pentru client și grad de inovație. În plus, circa 300 de inovații suplimentare aflate în faza prealabilă producției de serie sau prototipuri de autovehicule indică tendințele viitoare în materie de dezvoltare ale producătorilor de autovehicule.


 
1) ID.5 Pro (model ani 2024) - consum de curent în regim mixt: 15,8 kWh/100 km; emisii de CO₂ în regim mixt: 0 g/km; clasa CO₂: A.
2) ID.3 Pro S (model ani 2024) - consum de curent în regim mixt: 15,4-14,9 kWh/100 km; emisii de CO₂ în regim mixt: 0 g/km; clasa CO₂: A.
3) ID. Buzz Pro - consum de curent în regim mixt: 20,7-18,9 kWh/100 km; emisii de CO₂ în regim mixt: 0 g/km; clasa CO₂: A.
4) ID.7 - consum de curent în regim mixt: 16,2-13,6 kWh/100 km; emisii de CO₂ în regim mixt: 0 g/km; clasa CO₂: A.
Informațiile despre consum, emisiile de CO₂ și clasele CO₂ ale gamelor depind de echiparea selectată a autovehiculului.



Sursa: Volkswagen Romania / Scorpion

Cinci stele pentru noul Passat: rating de top în evaluarea privind siguranța Euro NCAP, pentru cel mai bine vândut model

- Rezultate excelente la toate cele patru categorii evaluate
- Mașina de familie ideală asigură o protecție ridicată pentru ocupanții copii
- De asemenea, noua generație de Passat obține cel mai ridicat rating, de cinci stele


Wolfsburg - Noul Passat a obținut punctajul maxim de cinci stele la renumitul test de siguranță Euro NCAP (European New Car Assessment Programme), în programul de protecție a consumatorilor. Astfel, autovehiculul devine unul dintre cele mai bine clasate modele din clasa medie din 2024, în clasamentul general al organismului european independent de testare. După 2010 și 2014, modelul Passat complet reconfigurat primește de asemenea cea mai înaltă distincție din partea Euro NCAP.
Acum, odată cu a noua sa generație, povestea de succes a celui mai bine vândut Passat de la Volkswagen continuă. Passat, care este disponibil exclusiv ca model Variant, a impresionat experții Euro NCAP prin numeroase inovații importante în domeniul siguranței. Evaluarea privind siguranța, desfășurată de către un institut european pentru protecția consumatorilor, acoperă patru categorii: Passat a obținut cel mai bun rezultat al său în materie de protecția ocupanților adulți categorie cu un rating  de 93 procente. A obținut de asemenea rezultate foarte bune și la celelalte trei categorii: protecția ocupanților copii (87 procente), protecția participanților vulnerabili la trafic (83 procente) și eficiența sistemelor de siguranță active (80 procente).
Multe sisteme de asistență montate ca echipare standard. Chiar și în echiparea de serie, Passat include numeroase sisteme de asistență fără costuri suplimentare. Acestea includ Side Assist (asistență la schimbarea benzii), Lane Assist (sistem de menținere a benzii), ACC stop & go (tempomat adaptiv), funcție de frânare la virare dacă apare un autovehicul din sens opus, Park Distance Control (semnale acustice și vizuale, dacă există obstacole în față sau în spate), Rear View (sistem cu cameră video pentru marșarier) și afișare dinamică a indicatoarelor rutiere utilizând camera față, precum și faruri și blocuri optice spate cu leduri.
Siguranța primează, atât în interior cât și la exterior. Trebuie evidențiată în special frânarea autonomă de urgență Front Assist cu monitorizarea pietonilor și bicicliștilor, care crește nivelul de protecție pentru participanții vulnerabili la trafic, în cazul unei coliziuni iminente.
În cadrul limitelor sistemului, sistemul de avertizare la ieșire poate preveni un ocupant când deschide una dintre uși și alt participant la trafic (biciclist, motociclist etc.) se apropie din spate, prin emiterea suplimentară a unor avertizări vizuale și acustice.
O altă tehnologie prezentă la Passat este Car2X, care permite ca autovehiculul să schimbe informații legate de pericole locale cu alte autovehicule și infrastructura de trafic.
Passat este o mașină destinată clasei business, dar și o mașină de familie ideală. Atunci când este vorba despre protecția ocupanților, o mare importanță este acordată siguranței copiilor. Atât în testele de impact frontal cât și lateral, s-a stabilit faptul că Passat a furnizat o protecție foarte bună pentru toate zonele critice ale corpului celor două manechine de copil și a primit scorul maxim.
Din 2023, criteriile de testare Euro NCAP au devenit și mai stricte: noile cerințe includ, de exemplu, capacitatea de a detecta copiii lăsați în mașină - și acest criteriu este îndeplinit de noua generație de Passat.
Bestseller, în special ca Variant. În istoria sa de peste 50 de ani, Passat a fost vândut de peste 34 milioane de ori. În Europa, versiunea sa Variant a fost extrem de populară de-a lungul anilor, iar Volkswagen oferă acum mașina numai ca model Variant.
Și acesta se bucură de un mare succes: în Germania, Passat Variant a fost în fruntea clasamentelor la clasa medie în 2023, cu 45.494 noi înmatriculări.


Sursa: Volkswagen Romania / Scorpion