Galerie foto: Volkswagen Tiguan GTE Active


Volkswagen Tiguan GTE Active Concept are la bază noua generație Tiguan, prezentată publicului în toamna lui 2015 și beneficiază de tehnologia plug-in hybrid deja cunoscută de pe Golf GTE și Passat GTE. Astfel, un motor pe benzină TSI este ajutat de alte două motoare electrice pentru a furniza un total de 225 de CP distribuiți la roți prin intermediul unei cutii de viteze automate DSG cu șase trepte.

Șoferul poate cupla sistemul de tracțiune 4x4 prin intermediul 4MOTION Active Control, putând totodată să aleagă între mai multe moduri de rulare - On road (Comfort sau Eco), Offroad (Rocks, Sludge & Sand, Gravel), Sport, Snow, Charge sau Battery Hold (mod în care se menține constant nivelul de încărcare a bateriei).

Motoarele elctrice sunt alimentate de la o baterie cu capacitatea de 12.4 kWh și pot oferi o autonomie în regin 100% electric de circa 32 de km. Dacă se folosește și motorul pe benzină, alimentat de un rezervor de 64 de litri plin, autonomia totală pentru Tiguan GTE poate ajunge la aproximativ 930 de km.

Volkswagen Tiguan GTE poate accelera de la 0 la 100 de km/h în 6.4 secunde, viteza maximă fiind de 190 de km/h. dacă se folosește doar puterea furnizată de motoarele electrice viteza maximă nu sare 110 km/h.

Interiorul atrage atenția prin sistemul de infotainment controlat prin intermediul unui ecran tactil cu diagonala de 9.2 inch care poate "înțelege" și comenzi făcute prin intermediul gesturilor, cu mâna. Instrumentarul de bord este și el înlocuit de un ecran din seria Active Info Display.

Noul Volkswagen Tiguan GTE va ajunge în versiunea de serie în showroom-urile din SUA începând cu primăvara lui 2017, atât în varianta scurtă cu cinci locuri, dar și într-/o versiune cu ampatament mărit și sapte locuri.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu