Volkswagen Auto Hold


Funcţia Auto Hold disponibilă pentru noul Passat şi Passat Variant produs de Volkswagen reprezintă o extindere a frânei de parcare electronice. 


Funcţia Auto Hold previne deplasarea accidentală a autovehiculului oprit sau la pornirea de pe loc, fără a necesita în acest scop acţionarea permanentă a pedalei de frână de către conducătorul auto. 

Auto Hold asigură astfel un confort deosebit la volan (la pornire), împreună cu o siguranţă îmbunătăţită. Sistemul funcţionează prin intermediul unităţii hidraulice ABS/ESP. 

În cazul în care autovehiculul este oprit prin frânare, funcţia Auto Hold memorează ultima presiune de frânare. Conducătorul auto poate ridica piciorul de pe pedala de frână, toate cele patru frâne pe roţi se menţin activate. 

În cazul în care senzorii de turaţie roţilor corespunzători sistemului ABS identifică o deplasare a autovehiculului, creşte automat cuplul de frânare până la oprirea autovehiculului. 

Această situaţie poate fi întâlnită de exemplu în cazul în care conducătorul auto frânează uşor autovehiculul într-o rampă. 

Când conducătorul auto apasă pedala de acceleraţie şi cuplează o treaptă de viteză, funcţia Auto Hold reduce din nou presiunea de frânare pentru a permite mişcarea vehiculului. 

Din considerente de siguranţă, această funcţie trebuie activată în toate cazurile după oprirea motorului, în acest scop fiind utilizat un comutator dispus în partea stângă, lângă schimbătorul de viteze.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu