Volkswagen dezvoltă mașina electrică pentru curse, pentru cea mai renumită cursă de viteză pe coastă din întreaga lume


Wolfsburg (D) - O nouă provocare în motorsport cu tehnologia de mâine: Volkswagen va scoate pe piață o mașină de curse în totalitate electrică, pentru cea mai renumită cursă de viteză în coastă din lume. Prototipul cu tracțiune pe 4 roți este programat să apară la începutul Cursei de viteză în coastă Pikes Peak International Hill Climb din Colorado, SUA, de pe 24 iunie 2018. Va pregăti un nou record la linia de sosire, care se află la o înălțime de 4.300 metri. Noul proiect în motorsport face parte din procesul Volkswagen de transformare în producătorul de top de vehicule electrice. Până în 2025, marca Volkswagen va oferi deja 23 de modele în totalitate electrice.

"Cursa de viteză pe coastă de la Pikes Peak este una dintre cele mai renumite curse de mașini din întreaga lume. Este o provocare imensă, fiind astfel oportunitatea perfectă de a demonstra capacitățile noilor tehnologii," explică Dr Frank Welsch, Membru al Comisiei de Dezvoltare.

"Mașina noastră electrică pentru curse va fi echipată cu o baterie și tehnologie inovatoare. Testul la condiții extreme de pe Pikes Peak ne va oferi informații importante, care vor putea fi utilizate în dezvoltarea viitoare și în același timp va prezenta produsele și tehnologiile noastre."

Vehiculul este dezvoltat de către Volkswagen Motorsport în strânsă colaborare cu departamentul pentru Dezvoltare Tehnică din Wolfsburg. "Cursa de pe Pikes Peak reprezintă un nou început pentru noi. Lucrăm la dezvoltarea unei noi mașini pentru cursă, în totalitate electrică, pentru prima dată," explică Sven Smeets, Director Volkswagen Motorsport. "Proiectul reprezintă și o importantă piatră de hotar pentru viitoarea noastră orientare motorsport. Echipa noastră este cu adevărat "băgată în priză" în ceea ce privește participarea la această incredibilă provocare." Volkswagen Motorsport a participat ultima dată la cursa de viteză pe coastă de la Pikes Peak în 1987, cu un Golf spectaculos cu bimotor care aproape a trecut milimetric pe lângă linia de sosire. "E timpul să ne luăm revanșa," continuă Smeets.

Cursa de viteză în coastă Pikes Peak International Hill Climb - pe care cunoscătorii o mai numesc și "Cursa către nori" - are loc din 1916 în Rocky Mountains lângă Colorado Springs. Cursa are 19,99 kilometri lungime și urcă spre vârf până la 1.440 metri, la t 4,300 metri peste nivelul mării. În prezent, recordul pentru clasa de prototipuri electrice este 8 minute și 57,118 secunde, stabilit de șoferul din SUA Rhys Millen (e0 PP100) în 2016.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu