Volkswagen a vândut cinci milioane de unități Tiguan în 11 ani

Începutul de an marchează pentru  Volkswagen un moment important: la mijlocul lunii ianuarie modelul VW Tiguan cu numărul 5.000.000 a plecat de pe liniile de producție ale fabricii din Wolfsburg. Acest model compact s-a bucurat de un succes deosebit încă din momentul lansării sale pe piață în anul 2007, aducând o contribuție importantă la strategia de creștere a mărcii pe segmentul SUV.

Conceptul armonios de design al Tiguan și Tiguan Allspace (model lansat în 2017) a fost foarte bine primit de clienții din întreaga lume. Exteriorul Tiguanului captează ușor privirile, în timp ce la interior mașina dispune de caracteristici aparte și dotări tehnologice dintre cele mai avansate. Vânzările  Tiguan Allspace de aproape 800.000 de exemplare anul trecut confirmă  popularitatea acestui SUV compact.

Dr. Andreas Tostmann, Membru în Consiliul de Conducere, responsabil Producție: "Tiguan a atins un prag istoric, respectiv cinci milioane de unități produse. Expertiza echipei noastre alături de atmosfera și entuziasmul celor care produc modelele Volkswagen stau la baza acestui succes extraordinar punând bazele strategiei noastre pe segmentul SUV".

Bernd Osterloh, Președinte Sindicatului Grupului: "Tiguan este un model care asigură  zeci de mii de locuri de muncă înalt calificate  din întreaga lume  contribuind în proporție importantă  la veniturile totale ale mărcii. De aceea este important să nu reducem investițiile în dezvoltarea și producția Tiguan și să căutăm să oferim cu acest model clienților inspirație în viitor."

Producția Tiguan a început în anul 2007 în fabrica principală din Wolfsburg reprezentând startul poveștii de succes a acestui SUV compact. În primul an complet de producție, respectiv 2008, de pe liniile fabricii plecaseră peste 120.000 de unități. A urmat o creștere accelerată susținută iar în anul 2015 s-a ajuns ca în toată lumea să fie vândute 500.000 de Tiguan-uri.

A doua generație a modelului Tiguan a fost introdusă pe piață în anul 2016, fiind  primul SUV Volkswagen realizat pe platforma MQB. A  urmat lansarea în 2017 a spațiosului Tiguan Allspace, cu circa 22 de centimetri mai lung, disponibil și în varianta cu șapte scaune.

Lansarea noii generații și gama extinsă a Tiguan Allspace au dat un impuls important vânzărilor: în 2017 au fost comercializate peste 700.000 de unități, anul 2018 devenind cel mai de succes pentru Tiguan cu un total de 800.000 de unități produse.

Modelele Tiguan și Tiguan Allspace sunt produse în acest moment în patru fabrici Volkswagen (în China, Germania, Mexic și Rusia) și distribuite în cele mai importante piețe din lume. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu