Opt generații în 50 de ani: anul 2024 la Volkswagen este dedicat modelului Golf

 

 

- În 1974, modelul Golf a fost lansat ca succesor al modelului al Volkswagen Beetle și a devenit rapid un pionier în clasa sa – au urmat alte șapte generații de Golf
- Generația actuală de Golf primește o actualizare aniversară, cu premiera mondială în această primăvară.


Modelul Golf reprezintă sufletul mărcii Volkswagen - și definește termenul "bestseller" mai bine decât orice alt model. Pe parcursul celor opt generații au fost vândute peste 37 de milioane de autovehicule. Volkswagen sărbătorește anul viitor popularul model pentru a marca aniversarea sa de 50 de ani. Până la urmă, modelul Golf nu a modelat mobilitatea numai în Germania, ci și în numeroase alte regiuni din întreaga lume. Cu toate acestea, compania nu doar privește în urmă ca parte a serbărilor aniversare: premiera mondială a noului Golf va avea loc deja la finalul lunii ianuarie - și, la fel ca predecesorii săi, va aduce numeroase inovații în producția de serie.Cea mai de succes mașină europeană
Atunci când Volkswagen a prezentat primul Golf, și astfel succesorul legendarului Beetle, în 1974, în lumea auto a avut loc o revoluție: cu tracțiune față (în locul motorului pe spate) și un concept general variabil, datorită hayonului de mari dimensiuni și banchetei spate cu spătar pliabil. În plus, designul cu linii drepte creat de către Giorgetto Giugiaro a ajutat Volkswagen să adopte un nou stil, continuat apoi și de succesorii săi. Modelul Golf a devenit rapid un adevărat "Volkswagen", iar primul milion de unități se vânduse deja în 1976. Până în prezent au fost livrate peste 37 de milioane de autovehicule. Astfel, acest model compact este cea mai de succes mașină europeană, cel mai bine vândut Volkswagen din toate timpurile - și o emblemă.

Indiferent de generație - secretul succesului a fost și este încă reprezentat de suma tuturor caracteristicilor sale. Și asta pentru că modelul Golf a fost întotdeauna un însoțitor perfect pentru viața de zi cu zi, întruchipând versatilitatea, funcționalitatea, fiabilitatea și calitatea. De-a lungul decadelor, portofoliul a fost extins pentru a include și alte variante: fie că vorbim despre Golf GTI, Golf Cabriolet sau Golf Variant sau multe altele. Cu fiecare nouă generație de modele, tehnologii de ultimă oră, concepte de siguranță și funcții pentru confort au fost integrate în clasa compactă. Astfel, Volkswagen Golf a democratizat nu numai tehnologii precum catalizatorul monitorizat și sistemul anti-blocare la frânare, ci și airbagurile, tempomatul și sistemele electronice de asistență, precum și propulsoarele mild și hibrid plug-in.

În anul aniversar 2024, Volkswagen va prezenta evoluția dezvoltării celei de-a opta generații a modelului Golf. Aceasta va impresiona prin caracteristici vizuale rafinate, noi sisteme de asistență și grupuri motopropulsoare și, de asemenea sisteme Infotainment și software de ultimă generație. De premiera mondială a noului Golf ne mai despart numai câteva zile, pre-vânzările fiind programate pentru primăvara anului 2024.

 

Sursa: Volkswagen Romania / Scorpion

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu