Descopera Noul Volkswagen Golf, generatia a 7-a

Numărătoarea inversă a ajuns la final. Volkswagen a dezvăluit complet noua generaţie Golf VII ieri, 4 septembrie, la Berlin, în cadrul unui eveniment special dedicat.

Noul Volkswagen Golf a fost dezvăluit la Berlin, după 36 de ani de când originalul model a redefinit maşina de familie compactă. A 7-a generaţie Golf a fost construită pe succesul predecesorilor săi, modele ce au fost vândute în peste 29 milioane de unităţi, aducând noi niveluri de confort, practic, siguranţă şi eficienţă în clasa sa.

În ciuda faptului că oferă mai mult spaţiu pasagerilor şi mai multă tehnologie decât până acum, noile tehnici de construcţie au făcut ca modelul Golf VII să fie cu până la 100 kg mai uşor decât modelul anterior, fiind astfel şi cu 23% mai eficient în ceea ce priveşte consumul de carburant. Mai mult, noul Golf este şi mai sigur, graţie structurii caroseriei denumita MQB (mai uşoară cu 23 de kg) dar şi dotărilor standard şi opţionale de siguranţă pasivă şi activă.
Noul Volkswagen Golf 7 are în dotarea standard sistemul multi-collision brake ce frânează automat vehiculul după o coliziune reducând astfel energia cinetică şi minimizând şansele unui al doilea impact. Tot standard este şi sistemul PreCrash, ce şi-a făcut debutul pe Touareg. Acesta detectează posibilităţile unui accident şi pretensionează centurile de siguranţă, închide geamurile şi trapa, lăsând doar o mică distanţă pentru a oferi cea mai bună protecţie din partea airbagurilor.
Alte sisteme electronice includ: Adaptive Cruise Control, Front Assist şi City Emergency Braking.
Cu o lungime de 4.255 mm, noul Golf este mai mare cu 56 mm decât predecesorul său, având şi un ampatament cu 59 mm mai lung (2.637 mm). Roţile frontale au fost amplasate cu 43 mm mai în faţă, contribuind la majorarea spaţiului interior. Noul Golf este de asemenea şi cu 13 mm mai lat şi cu 28 mm mai jos decât modelul anterior.
Interiorul este mai spaţios decât până acum. Spaţiul pentru picioare este cu 15 mm mai mare iar scaunele faţă au fost mutate în spate cu 20 mm pentru beneficiul şoferilor mai înalţi. Compartimentul pentru bagaje de asemenea a fost extins, oferind acum 380 litri (+30 litri).
Noul Volkswagen Golf 7 va fi lansat pe piaţă în toamnă cu o gamă nouă de motoare, pe benzină şi diesel, toate încorporând sistemul auto stop-start şi cel de regenerare a energiei. La lansare, clienţii vor putea opta între un motor 1.2 TSI de 85 CP ce consumă doar 4,9 litri/100 km, unitatea 1.4 TSI de 140 CP cu tehnologia de dezactivare a cilindrilor, ce consumă doar 4,8 litri/100 km. Gama diesel include unităţile 1.6 TDI de 105 CP (3,8 litri/100 km) şi 2.0 TDI de 150 CP (4,1 litri/100 km).
Mai mult detalii despre noul Golf 7 vor fi dezvăluite odată cu prezentarea de la Salonul Auto de la Paris. Maşina va fi lansată pe piaţă în octombrie iar primele livrări sunt aşteptate în ianuarie 2013.
sursa: http://www.informatiiauto.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu