Volkswagen prezinta Noul Touran!




MPV-ul german cel mai popular a fost complet reînnoit
· Mai mult spaţiu; design inteligent nou
· Motoare noi, cu eficienţa crescută cu până la 19 procente


Volkswagen prezintă noul Touran. MPV-ul complet reînnoit a fost prezentat în faţa unei audienţe compuse din reprezentanţi media internaţionali, la Autostadt în Wolfsburg, nu departe de unitatea de producţie unde este produsă această populară maşină de familie. Interiorul noului model a fost supus unei semnificative creșteri de spaţiu şi este extrem de versatil. Îmbunătăţiri au fost făcute la întreaga maşină, care oferă o gamă de şase noi motoare economice şi numeroase sisteme de asistenţă şi infotainment.

Prof. Dr. Martin Winterkorn, Preşedintele Consiliului de Administraţie Volkswagen AG a explicat: "Fiind una dintre cele mai de succes automobile de familie din lume, cu 1,9 milioane de unităţi vândute, Touran este fără doar şi poate MPV-ul numărul 1 în Germania. Sunt convins că noua generaţie va aduce o contribuţie mult mai mare decât pur şi simplu să se bazeze pe această poziţie - va defini noi standarde." A treia generaţie a modelului Touran are un nou design sportiv şi distinctiv, graţie liniilor puternice şi precise care pornesc de la claritatea minimalistă a modelului anterior, adăugând senzaţia de uşurinţă şi sportivitate. Şi interiorul a fost modificat. Spaţiul poate fi configurat în variate moduri, cu ajutorul noului sistem de rabatare a scaunelor care include şi sistemul de prindere ISOFIX pe toate locurile din randul 2. Capacitatea portbagajului, de 1.040 litri (încărcat până la plafon şi până la al doilea rând de scaune) şi un total de 47 de spaţii de depozitare fac ca noul Touran să fie perfect pe utilizarea cotidiană. Sistemul automat opţional de climatizare Pure Air cu reglaje pe 3 zone şi cu filtru anti-alergeni asigură aerul proaspăt şi curat la interior.



Acest model complet refăcut este primul MPV care are la bază matricea modulară transversală (MQB). Aceasta înseamnă numeroase avantaje în privinţa designului şi a structurii, precum ampatamentul lung distinctiv, cu console foarte scurte care permit utilizarea spaţiului într-o manieră nemaiîntâlnită. În ciuda creşterii lungimii totale a maşinii şi a unui număr mai mare de dotări pentru siguranţă şi confort, a fost totuşi posibilă reducerea greutăţii cu 62 kg faţă de modelul anterior. Toate acestea, alături de optimizarea caracteristicilor aerodinamice ale maşinii, au ca rezultat reducerea consumului de combustibil: motoarele, trei pe benzină (TSI) de 81 kW / 110 CP, 110 kW / 150 CP, 132 kW / 180 CP şi trei diesel (TDI) de 81 kW / 110 CP, 110 kW / 150 CP, 140 kW / 190 CP, consumă acum cu până la 19% mai puţin. Toate versiunile dispun de sistemul Start-Stop şi de funcţia de recuperare a energiei de frânare în echiparea standard.

Gama largă de noi sisteme de asistenţă şi infotainment reprezintă de asemenea noi repere în această clasă auto. Alături de sistemul de frânare automată Post-Collision Braking inclus în dotarea standard, bestseller-ul prietenos cu familiile este de asemenea disponibil cu sistemele Adaptive Cruise Control ACC şi Front Assist cu funcţia City de frânare de urgenţă, Traffic Jam Assist (asistent pentru blocaje trafic), sistemul de protecţie proactivă a ocupanţilor Pre-Crash, Side Assist cu Rear Traffic Alert şi Trailer Assist, asistentul pentru manevrare cu remorcă. Printre noile dotări ale modelului Touran se numără mecanismul electric de deschidere/închidere a hayonului, funcţia automată Easy Open pentru hayon (activată prin mişcarea piciorului), selecţia modului de condus şi farurile cu LED de înaltă performanţă.
 


Nu mai puțin de cinci sisteme radio şi de radio-navigaţie sunt disponibile pentru noul Touran. Pentru trei dintre sisteme, Volkswagen va oferi şi AppConnect cu CarPlay (Apple) şi Android Auto (Google) şi MirrorLink™ pentru prima dată, permiţând redarea unei game largi de aplicaţii pe display-ul sistemului de infotainment. Touran dispune de asemenea de o altă dotare opţională care va fi interesantă în mod deosebit pentru familii: amplificarea electronică a vocii. Sistemul are la bază microfonul din partea din faţă a zonei pentru pasageri, prin intermediul căruia vocea înregistrată în faţă va fi transmisă în spate prin difuzoarele de acolo.

Touran arată deosebit de sportiv când este echipat cu noile dotări R-Line de la Volkswagen R. Pachetul R-Line Exterior include bare de protecţie speciale, cu design R, alături de alte dotări. Pachetul R-Line Interior conţine dotări atractive, precum tapiţeria exclusivă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu