Volkswagen anunță un parteneriat strategic cu Microsoft


Volkswagen anunță un parteneriat strategic cu Microsoft
Wolfsburg (Germany) / Redmond, Washington (USA) - Prin acest parteneriat, Volkswagen și Microsoft Corp. vor colabora pentru dezvoltarea 'Volkswagen Automotive Cloud', una dintre cele mai mari platforme de servicii cloud pentru industria  auto, baza serviciilor digitale și a ofertelor Volkswagen din domeniul mobilității. Consiliul de Supraveghere  Volkswagen AG a aprobat încheierea unui acord în acest sens între Volkswagen și Microsoft pe data de 28 septembrie  2018. Volkswagen continuă, așadar, să avanseze la viteză maximă în procesul de transformare digitală. Având pe  Microsoft ca partener strategic, compania face un pas decisiv în transformarea sa digitală urmând a deveni un furnizor de servicii de mobilitate cu un ecosistem digital - "Volkswagen We" - și o flotă de autovehicule complet conectată.

"Parteneriatul strategic cu Microsoft dă un impuls puternic transformării noastre digitale", a declarat Dr. Herbert Diess, CEO Volkswagen AG. "Volkswagen, cel mai mare producător mondial de autovehicule și Microsoft, cu expertiza sa tehnologică unică, fac o pereche foarte bună. Împreună vom juca un rol cheie în viitorul mobilității auto".

"Volkswagen apelează la tehnologie pentru a se transforma digital și pentru a furniza clienților săi servicii inovatoare pentru mașinile noi conectate", a declarat Satya Nadella, CEO Microsoft. "Cele mai importante companii mondiale folosesc platforma Azure și suntem foarte încântați să vedem că Volkswagen a ales Microsoft. Împreună vom reinventa experiența condusului pentru oamenii de pretutindeni".

Serviciile din dotarea mașinilor și platforma utilizată, bazată pe tehnologii Microsoft
Începând cu 2020, anual, peste cinci milioane de mașini noi Volkswagen vor fi conectate integral și vor fi parte a IoT (Internet of Things) în cloud. Parteneriatul dintre cele două companii îmbină expertiza globală a Microsoft în domeniul serviciilor cloud cu experiența Volkswagen în producția de autovehicule și prezența sa globală. Împreună, cele două companii vor dezvolta o bază tehnologică pentru servicii cloud cuprinzătoare adresate industriei auto.

În viitor, toate serviciile din dotarea mașinilor care aparțin mărcii Volkswagen, precum și platforma cloud a grupului (cunoscută ca One Digital Platform - ODP), vor fi realizate pe platforma cloud Microsoft Azure și pe baza serviciilor Azure IoT Edge. Acest lucru va simplifica în mod consistent mai multe aspecte  tehnice.

Prin Volkswagen Automotive Cloud, Volkswagen va optimiza considerabil interconectarea mașinilor, platforma cloud și serviciile centrate pe client pentru toate mărcile grupului, precum ecosistemul "Volkswagen We".

Prin realizarea Volkswagen Automotive Cloud, Volkswagen va beneficia consecvent de servicii de mobilitate pentru întregul său portofoliu și va putea furniza noi servicii și soluții, de tipul experiențelor consumatorilor din interiorul mașini, telematica (transmiterea datelor digitale de la distanță) sau conectarea în siguranță a datelor mașinii cu platforma cloud.

Înființarea sediului digital
Ca parte a noii entități, Volkswagen va pune bazele unui nou birou de dezvoltare de servicii cloud pentru industria auto. Acesta va fi amplasat în America de Nord, în apropierea sediului central al Microsoft.

Pentru a face posibilă apariția unui noul val în transformarea industriei auto, Microsoft va oferi asistență tehnică celor de la Volkswagen, în realizarea noului birou de dezvoltare servicii cloud, inclusiv resursele pentru angajarea și managementul personalului necesar, plus consultanță în domeniu. Numărul de angajați din acest birou ar putea ajunge la circa 300 de ingineri în viitorul apropiat.

Dincolo de considerentele tehnice din spatele acestui parteneriat, Microsoft va oferi acces la expertiza în domeniul cloud a organizației pentru ca dezvoltatorii și inginerii Volkswagen să beneficieze și să învețe din cultura Microsoft în domeniul colaborării și agilității, putând transfera ulterior aceste experiențe în grupul Volkswagen.

Dezvoltarea celui mai mare ecosistem digital din industria auto
Pe termen lung, soluțiile dezvoltate în cadrul acestui parteneriat strategic vor fi preluate și de alte mărci din grupul Volkswagen din toate regiunile lumii, punând bazele unor servicii centrate pe clienți. Aceasta include atât familia electrică Volkswagen ID., cât și modelele pe sisteme de tracțiune clasică.

În viitor, flota auto Volkswagen va fi alcătuită din hub-uri mobile 'internet of things', unite de Microsoft Azure.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu