Audi va prezenta la Paris conceptul viitorului Q2


Al patrulea SUV de la Audi prinde viata in laboratoarele din Ingolstadt. Germanii lucreaza la micul Q2, un vehicul de 4,2 metri lungime ce ar putea fi produs pe viitor. Conceptul ar putea sosi la Paris.

 Audi va continua sa-si extinda progresiv gama de vehicule SUV. Cu doua noi modele aflate in plin proces de dezvoltare, viitorul Q6 si a doua generatie Q7, marca germana incepe sa isi indrepte atentia spre un proiect ce va nu va fi lipsit de provacari. In atelierele din Ingolstadt se lucreaza intens la un automobil de mici dimensiuni denumit Q2, destinat sa rivalizeze cu Mini Countryman.

 Oficialii Audi au urmarit cu mare atentie evolutia actualului Nissan Juke dar si a concurentului direct fiind pregatiti sa aduca pe piata un SUV urban foarte atletic si indraznet.

Un concept pe tema viitorului Q2 se afla pe masa de lucru a departamentului de design Audi condus de Wolfgang Egger. Modelul nu are inca unda verde, iar o decizie finala ar putea fi luata in cursul acestui an. Pentru a intelege mai bine cu ce ochi priveste publicului noul SUV, oficialii companiei sunt decisi sa prezinta in septembrie la Paris conceptul premergator versiunii de serie.

Reactia vizitatorilor la salonul auto va fi un prim barometru de opinie care va indica exact daca este sau nu momentul ca un SUV premium de buzunar sa paseasca in viata reala.

Q2 va avea dimensiunile specifice unei masini de oras. Pozitionat sub Q3, micul vehicul va masura aproximativ 4.20 metri lungime si va putea gazdui patru persoane. Gratie noii platforme modulare MQB, ampatamentul masinii va fi mai mare decât al unei masini de oras obisnuite, aspect care puncta la interior un grad de confort ridicat. Chiar daca prototipul va veni cu o caroserie in doua usi, modelul de uzina va avea inca o pereche de portiere.

Cu elemente stilistice inspirate de la concepte de data recenta, dar si de la vehicule de serie actuale, conceptul Q2 va prefata un crossover cu alura atletica definita de linia plonjata a pavilionului.

Planuit sa apara in urmatorii 3-4 ani, viitorul junior al gamei Audi va putea fi echipat cu motoare transversale de mic litraj cu tehnologie turbo si injectie directa de combustibil. Gama de propulsoare de pe A1 si Q3  cu puteri intre 120 si 210 CP.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu