Conceptul Audi Nanuk quattro debuteaza la IAA

Cand un supercar este incrucisat cu un crossover...

Audi a prezentat luni, 09.09.2013 la inceputul Salonului Auto International, spectaculosul concept Nanuk quattro crossover.
Masina, cu 2 usi, isi ia puterea de la un motor bi-turbo V10 TDI de 5.0 litri, montat longitudinal, in partea din fata a puntii spate. Diesel-arul produce 544 CP si 1000 Nm cuplu si este legat la o cutie de viteze S tronic cu 7 trepte, instalata in spatele motorului.

 Cu o greutate de 1.900 kg, lui Nanuk quattro ii trebuie numai 3.8 secunde sa atinga 100 km/h si continua pana la o viteza de 305 km/h. In ciuda greutatii sale, Audi anunta un consum de 7.8 litri/100 km, gratie unei noi pompe de ulei si a unui sistem de management termal care eficientizeaza sistemul de racire.

Conceptul ruleaza pe roti masive de 22 inch, imbracate in cauciucuri 235/50 pentru puntea fata si 295/45 pentru puntea spate si cu un sistem de franare pe baza de fibra de carbon ceramica.
Nanuk quattro este echipat cu suspensie pe perna de aer care este controlata electronic si ii permite soferului sa ajusteze manual garda la sol, de la standard, la inaltime joasa (cu 30 mm mai jos fata de standard) si inaltime ridicata (mai mult cu 40 mm fata de standard).
Bazandu-se pe o ruta care poate fi predictibila din datele disponibile de la sistemul de navigatie, a vitezei de rulare si a stilului de condus, acest sistem poate controla si automat nivelul garzii la sol.

In ceea ce priveste dimensiunile, conceptul Nanuk quattro are o lungime de 4541mm, o latime de 1990 mm si o inaltimede 1337 mm, cu un ampatament de 2710mm, iar structura caroseriei este fabricata prin procedeul "Audi Space Frame", ce contine componente din polimeri de fibra de carbon.
Alt aspect important al lui Nanuk este sistemul de directie integral, care, la viteze reduse vireaza si rotile din spate cu pana la 9 grade, in directie opusa fata de rotile din fata, in timp ce la viteze mari, toate rotile vireaza in aceeasi directie.
 
Source: Audi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu