Volkswagen Golf Variant poate primi versiunea sport R

A treia versiune R este sub lupa oficialilor Volkswagen. După Golf R și Golf Cabrio R, nemții plănuiesc versiunea de top Golf Variant R. Apariția este condiționată de cerere și profitabilitate.

 
Volkswagen ar putea prelua cât de curând exemplul colegilor de Audi, primul vehicul sportiv de familie fiind mai aproape ca niciodată de momentul lansării. Oficialii germani iau în calcul o nouă declinare în gama performantelor ”R” cu o nouă și inedită apariție. După versiunile hatchback în 3 și  uși și rasatul cabriolet cu patru locuri este plănuită lansarea modelului Golf Variant R.
Dacă va primi undă verde acesta va fi cel mai puternic model de familie de clasă compactă din lume.
Sub capotă se va afla același motor turbo cu patru cilindri 2.0 TSI ce dezvoltă 300 de cai putere și 380 Nm. Tehnologia 4Motion, suspensiile sport, sistemul de frânare cu discuri ventilate și transmisia DSG sunt o parte din componentele care vor figura în lista de dotări.
Volkswagen analizează în prezent dacă există suficientă cerere pe piață și cât de profitabilă este producția unui Golf Variant R. Prețul va fi un al treilea factor cheie pentru viitorul bolid cu tracțiune integrală. Înaintea producției de serie, intențiile mărcii Volkswagen ar putea fi exprimate printr-un concept la următoarele saloane auto din Europa.
Potrivit șefului diviziei R, nu este exclusă apariția unor variante GTD și GTI, atașate aceluiași vehicul care recent și-a făcut debutul european.
Sursa: www.autopassione.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu