Grupul Volkswagen se aşteaptă la o nouă eră a digitizării industriei auto


Automobilul intră într-o nouă eră, cea a digitalizării, ce va avea un impact fundamental asupra mobilităţii din viitor, a anunţat Volkswagen la CeBIT 2014.
















„Două invenţii inovatoare, automobilul şi computerul, încep să meargă împreună tot mai aproape. Trebuie să modelăm mobilitatea din viitor într-un mod şi mai inteligent, mai conectat la reţea”, a declarat Martin Winterkorn, preşedintele şi CEO al Volkswagen, la ceremonia de deschidere a CeBIT 2014, din Hanovra.

Conectarea maşinilor la mediul înconjurător şi condusul automat vor fi principalele subiecte pentru viitorul mobilităţii inteligente. „Tehnologia informaţiei a fost o componentă cheie în industria auto de ceva timp. Maşinile noastre au deja computere centrale, cu 1,5 km de cabluri, peste 50 de unităţi de control şi puterea de calcul a 20 de PC-uri avansate. Acum ne confruntăm cu provocări considerabile în transformarea mobilităţii într-un mod şi mai inteligent şi mai conectat, împreună cu industria IT”, a mai spus Winterkorn.
 

Grupul Volkswagen deja are 9.300 de specialişti în IT şi va investi 3,8 miliarde de euro pe an în tehnologia informaţiei. 
„Viitorul mobilităţii va merita aşteptarea, pentru oricine - în special pentru clienţi, care vor beneficia de maşini mai sigure, mai confortabile şi mai inteligente”, a mai spus preşedintele Volkswagen. 

Volkswagen a făcut paşi importanţi în condusul automat, la care lucrează de 15 ani. La CeBIT, Winterkorn a prezentat viziunea „James 2025”, o premieră mondială. Studiul dezvoltat de Volkswagen demonstrează cum ar putea apăra un cockpit virtual. Imediat de condusul automat este activat, volanul, poziţia scaunului şi condiţiile de lumină se schimbă, iar un ecran mare oferă tuturor ocupanţilor maşinii detalii despre manevrele planificate în condus. Un al doilea ecran, cu operare tactilă de pe consola centrală, oferă funcţii infotainment adiţionale. Virtual cockpit





sursa/  http://www.informatiiauto.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu