Volkswagen va construi o uzina in Polonia

Grupul Volkswagen intentioneaza sa investeasca peste 500 milioane de euro pentru a construi o noua uzina la Poznan (Polonia), unde va asambla utilitare mari Volkswagen Crafter.




Volkswagen este un jucator important pe piata vehiculelor comerciale. Fabricantul intentioneaza sa isi extinda capacitatea de productie pentru a face fata solicitarilor, dar si pentru a-si indeplini visul de a deveni primul grup auto al lumii. Viitorul rezerva câteva schimbari care vizeaza in special transportatorul Crafter.

Urmatoarea generatie, ce va beneficia de o platforma complet noua este asteptata in 2016 si, pentru prima oara, ar putea fi produsa in afara Germaniei.



Oficialii Volkswagen planuiesc deschiderea unei noi uzine in Polonia cu investitii estimate la 500 de milioane de euro. Linia de productie ar putea fi amplasata in orasul Poznan.

Pana acum au fost supuse analizei mai multe zone, atentia fiind indreptata spre tari din Europa de Est si Turcia.

Mutarea productiei la Hanovra, sediul diviziei Volkswagen Autovehicule Comerciale este exclusa. Uzina din nordul Germaniei, unde se fabrica Amarok, lucreaza la capacitate maxima.

Surse din interior afirma ca de preferat ar fi o uzina la Poznan unde in prezent se asambleaza modelele Caddy si Transporter T5. Un alt avantaj ar fi acela ca producatorii de componente se afla in preajma fabricii din Polonia. Se analizeaza si posibilitatea unei colaborari direct cu producatorul de camioane MAN, care face parte din grupul Volkswagen.

Noua uzina va avea o capacitate anuala de productie de 70.000 de unitati.

sursa: www.informatiiauto.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu