Scorpion va prezinta Noul Tiguan


O apariţie remarcabilă.
Noul Tiguan reprezintă simbioza optimă între design, dinamism şi utilitate cotidiană şi simbolizează libertate şi aventură pe orice drum. Secţiunea frontală redesenată vorbeşte în limbajul de design al celor mai noi modele Volkswagen, subliniind totodată atitudinea încrezătoare a acestui model compact. Este o maşină polivalentă şi puternică, greu de depăşit, atât pe şosea cât şi pe teren.



Dinamism inclus în standard.
Indiferent de perspectiva din care veţi privi, veţi constata că noul Tiguan are un design dinamic, din toate punctele de vedere. Iar pentru ca plăcerea de a conduce să nu cunoască limite, noul Tiguan oferă o gamă largă şi inovatoare de motorizări. Cu BlueMotion Technology, puternicele motoare TSI şi TDI devin şi mai economice, protejând astfel atât mediul, cât şi bugetul dumneavoastră.


Ambianţă rafinată.
Dotările din interiorul noului Tiguan nu sunt cu nimic mai prejos decât cele din exterior. Materialele de calitate superioară, design-ul modern şi caracterul practic transformă orice drum într-o nouă experienţă. Începând cu dotările exclusive pentru confort şi până la sistemele de asistenţă şi accesoriile multimedia, noul Tiguan are oferta ideală pentru toate gusturile.

Off-road

 
4MOTION.
Nu se abate niciodată de la drumul cel bun.
Atât în varianta on-road, cât şi în cea off-road, noul Tiguan este astfel construit încât să facă faţă celor mai diferite suprafeţe de rulare: tracţiunea integrală 4MOTION, disponibilă ca dotare opţională, distribuie în mod optim puterea între puntea faţă şi cea din spate, precum şi între fiecare dintre roţile celor două punţi. Sistemul identifică şi compensează diferenţele de teren în doar câteva fracţiuni de secundă, astfel încât dumneavoastră să nu observaţi nimic.

Modul off-road.
Vă susţine în orice situaţie.
Apăsând doar un buton, activaţi diferitele sisteme de asistenţă ale modului off-road care este inclus în echiparea standard a versiunilor "Track & Field" şi "Track & Style": pe teren accidentat, manevrabilitatea este optimizată cu asistentul de coborâre a pantelor, asistentul de pornire din rampă, reglajele mai sensibile ale pedalei de acceleraţie şi un sistem anti-blocare deosebit de sensibil.

 
Navigaţie off-road (RNS 510).
Vă conduce oriunde, dar vă aduce şi înapoi acasă.
O importantă inovaţie a sistemului de radio-navigaţie „RNS 510” constă în funcţia specială de navigaţie off-road. În acest mod, pot fi înregistrate 500 de puncte ale drumului, chiar şi în zone unde nu există cartografiere digitală. Funcţia de navigaţie off-road îndrumă şoferul de fiecare dată spre un drum cartografiat. Alături de funcţiile de navigaţie, sistemul „RNS 510” mai oferă şi numeroase alte funcţii multimedia.

Busola display-ului multifuncţional.
Nord, sud, est, vest? Busola integrată în display-ul multifuncţional al liniilor de echipare "Track & Field" şi "Track & Style", vă indică cu exactitate în ce direcţie conduceţi.

Track & Field.
Se simte oriunde ca acasă.
Zone urbane sau zone rurale? Noul Tiguan "Track & Field" se simte peste tot ca acasă. Cu partea frontală în design special de off-road, face faţă cu uşurinţă aproape oricărei pante, asigurând astfel plăcerea nelimitată a condusului. Detalii speciale, precum scutul inferior, amplifică aceste caracteristici şi accentuează design-ul off-road.


Track & Style.
Cucereşte teren, dar şi inimi.
Cu Tiguan "Track & Style" puteţi să călătoriţi peste munţi şi peste văi. Structura părţii sale frontale permite abordarea unor unghiuri mari de atac. Jantele din aliaj uşor "Philadelphia" de 17”, bandourile cromate de la geamuri şi bandourile cromate de protecţie, aplicaţiile cromate la butoanele de acţionare a oglinzilor şi geamurilor, precum şi inserţiile decorative „Silver Metallic” la panourile uşilor conferă design-ului un stil aparte, iar masca frontală de off-road, scutul inferior, modul off-road şi tracţiunea integrală 4MOTION permit abordarea terenului accidentat.

 Util zi de zi


Rulare silenţioasă.
Plăcere netulburată.
Condusul este o experienţă dinamică. Astfel, un aspect important pentru proiectarea unei caroserii constă în caracteristicile aerodinamice: cu cât acestea sunt mai optimizate, cu atât mai redus este consumul de combustibil, dar şi zgomotul la rulare. Veţi aprecia aceste beneficii conducând noul Tiguan.


Spaţiu generos.
Loc pentru desfăşurare.
Bancheta glisantă longitudinal şi rabatabilă asimetric oferă mult spaţiu liber pentru planuri spontane şi pentru transportul obiectelor de mari dimensiuni. În combinaţie cu podeaua detaşabilă a portbagajului, aceasta înseamnă o remarcabilă capacitate de încărcare de până la 1.510 litri.


Cârlig de remorcare.
Preia orice povară.
Există multe argumente în favoarea noului Tiguan. Un argument cu greutate este sistemul de tractare a remorcilor, pentru că noul Tiguan tractează până la 2,5 tone, în funcţie de combinaţia motor-transmisie. Vă veţi deplasa mereu în siguranţă cu sistemul de stabilizare a remorcii, care se activează odată cu instalaţia opţională de remorcare şi menţine pe traiectorie atât maşina, cât şi remorca.


Pachet de piele.
Stil rafinat.
Pentru pachetul opţional de piele „Vienna”, pielea de pe secţiunea centrală şi cea laterală a scaunelor este deosebit de rezistentă şi fină. În pachet mai sunt incluse scaunele sport cu încălzire pentru locurile din faţă, volanul îmbrăcat în piele, cu trei spiţe, toate acestea conferind mai mult rafinament design-ului interior. Măsuţele rabatabile şi buzunarele de depozitare de pe spătarul scaunelor din faţă sunt practice, iar reglajele electrice longitudinale şi pe înălţime, precum şi pentru înclinarea şezutului şi a spătarului, la fel ca şi cele pentru suportul lombar, conferă scaunelor chiar mai mult confort. Tetierele scaunelor din faţă pot fi reglate longitudinal şi pe înălţime.

Siguranta


ISOFIX.
Asigură.
Şi cei mici vor călători în siguranţă cu noul Tiguan, pentru că maşina dispune de sistemul de prindere ISOFIX. Acest sistem funcţionează în baza unui principiu simplu, dar eficient: două dispozitive solide de prindere fixează, printr-un click, scaunul pentru copii în poziţia corectă, legându-l direct de caroserie. Totul dintr-o singură manevră.


Sistem electronic ESP de stabilizare a traiectoriei.
Susţine.
Păstrarea controlului în situaţii critice, intervenind punctual asupra managementului motorului şi a sistemului de frânare, este optimizată cu ajutorul sistemului electronic de control al traiectoriei cu asistenţă prin contravirare inclusiv ABS cu asistenţă la frânare, a sistemelor ASR, EDS, MSR şi a sistemului de stabilizare a remorcii. Astfel, maşina îşi menţine în mod optim stabilitatea traiectoriei. Totuşi, şoferul trebuie să abordeze un stil de condus precaut, pentru că nici sistemele de asistenţă nu au capacitatea de a anula legile fizicii.


Tetiere.
Previne.
Protecţia ocupanţilor maşinii reprezintă o prioritate pentru Volkswagen. De aceea am conceput un sistem de tetiere care ajută la minimizarea eficientă a leziunilor la cap şi în zona cervicală.


Echilibrează.
Mulţumită şasiului noului Tiguan vă menţineţi mereu traiectoria, pentru că este astfel construit încât să cucerească cu uşurinţă orice suprafaţă de rulare: tracţiunea integrală 4MOTION, disponibilă ca dotare opţională, distribuie în mod optim puterea între punţile faţă şi spate, precum şi între roţile fiecărei punţi. Sistemul recunoaşte diferenţele de teren în doar câteva fracţiuni de secundă şi le compensează astfel încât dumneavoastră să nu observaţi nimic.

Tehnologie


BlueMotion Technology.
Linişteşte.
Noul Tiguan vă oferă sentimente plăcute în dublu sens. Pe de o parte pentru că deplasarea cu această maşină este pur şi simplu o plăcere, iar pe de altă parte, pentru că în timpul acestor deplasări îşi menţine emisiile şi consumul cât se poate de reduse: cu motoare şi transmisii precum TSI, TDI şi DSG. Aceste inovaţii de la Volkswagen constituie baza pentru BlueMotion Technologies, cu care veţi conduce economic şi cu emisii de CO2 reduse, mulţumită sistemului Start-Stop şi a funcţiei de recuperare a energiei de frânare.

 

Transmisia automată cu dublu ambreiaj şi cu 7 trepte de viteză (DSG).
Adevarata plăcere.
Inovatoarea transmisie automată cu dublu ambreiaj DSG reprezintă un important pas înainte pentru dezvoltarea cutiilor de viteze moderne. În doar câteva sutimi de secundă, sistemul schimbă în următoarea treaptă de viteză, care este deja preselectată, procesul fiind aproape imperceptibil şi neîntrerupând puterea de tracţiune. Accelerările sportive devin astfel şi mai incitante, mulţumită acestui timp extrem de scurt de reacţie. Ca să fim concişi: plăcere pură de a conduce, în şase trepte de viteză.


4MOTION.
Inteligent.
Chiar dacă, de exemplu, pe marginea benzii de rulare este gheaţă, iar în interiorul benzii suprafaţa este foarte aderentă, tracţiunea integrală 4MOTION (oferită ca dotare opţională) asigură, în câteva milisecunde, distribuţia puterii optime pentru fiecare roată în parte, corespunzător terenului pe care se deplasează. Astfel roata nu se învârte în gol şi nici nu se blochează, ceea ce permite o tracţiune excelentă, pe aproape orice fel de suprafaţă de rulare.


TSI.
Economic.
Motoarele TSI ale noului Tiguan entuziasmează datorită agilităţii, a cuplului puternic şi a rulării line. Aceste propulsoare vor face impresie bună chiar şi la staţia de alimentare: aici le vor fi apreciate eficienţa şi consumul redus. Un alt highlight, sunt motoarele TSI cu BlueMotion Technology, care funcţionează cu un consum impresionant de mic de combustibil, în condiţiile unor performanţe foarte dinamice. Motoarele descrise pot fi combinate cu transmisia manuală cu 6 trepte de viteză sau cu transmisia automată DSG cu dublu ambreiaj şi 7 trepte de viteză (dotare opţională).


TDI.
Puternic.
Toate motoarele TDI cu patru cilindri şi cu tehnologie Common Rail urmăresc cu consecvenţă optimizarea consumului şi reducerea emisiilor de noxe. De aceea dispun, în echiparea standard, de filtru de particule diesel. Indiferent de motorizarea pentru care veţi opta, Tiguan îşi transmite puterea asupra punţii frontale prin intermediul cutiei de viteze manuale cu 6 trepte de viteză sau a transmisiei automate DSG cu dublu ambreiaj şi cu 7 trepte de viteză.


Sisteme de asistenta

 
Funcţia de detectare a gradului de oboseală.
Siguranţă.
Noul Tiguan este echipat cu funcţia de detectare a gradului de oboseală în dotarea standard a versiunilor "Sport & Style", "Sky", precum şi "Track & Style". Imediat ce sunt identificate abateri de la conduita specifică unui şofer odihnit, se aude un semnal de avertizare. Suplimentar, pe display-ul multifuncţional, se afişează o recomandare pentru pauză.


Lane Assist.
Atenţie.
Drumuri lungi, ploaie abundentă, ceaţă, întuneric – există mulţi factori care pot afecta concentrarea la condus, astfel încât, la un moment dat, nu mai suntem foarte atenţi. În cazul în care apare riscul de părăsire a benzii de rulare, asistentul opţional pentru menţinerea benzii de rulare „Lane Assist” avertizează printr-o intervenţie de corecţie asupra direcţiei. Sistemul funcţionează chiar şi atunci când este ceaţă sau întuneric. (Intră mai târziu în producţie.)


Bi-xenon şi LED.
Vizibilitate.
Disponibile ca dotare opţională pentru toate versiunile, optimizează iluminarea în curbe şi intersecţii. Noile lumini de zi integrate, cu LED, vă asigură că ceilalţi participanţi la trafic vă vor observa mai rapid.


Dynamic Light Assist.
Perspectivă.
Asistentul opţional pentru reglarea luminilor de drum "Dynamic Light Assist" garantează mai multă siguranţă în trafic, mulţumită optimizării iluminării carosabilului. Astfel veţi putea conduce în permanenţă cu luminile de drum activate, fără a incomoda participanţii la trafic care vin din sens opus. Cu ajutorul unei funcţii de obturare, luminile de drum sunt, în mod automat, parţial estompate. În traficul urban, cu modul pentru oraş iluminarea se adaptează la condiţiile respective. (Intră mai târziu în producţie.)


Park Assist.
Manevrabilitate.
Asistentul opţional pentru parcare „Park Assist” identifică atât locurile de parcare paralele (lungimea maşinii + 80 cm), cât şi pe cele perpendiculare şi direcţionează maşina aproape automat. Adică, dumneavoastră mai trebuie să acţionaţi doar ambreiajul, acceleraţia şi frâna. Restul sarcinilor sunt preluate de "Park Assist".

Suspensii adaptive DCC.
Drum bun.
Sportiv, confortabil sau normal, indiferent de cum doriţi să conduceţi, suspensiile adaptive DCC vă fac pe plac. Astfel puteţi să alegeţi oricând unul dintre cele trei reglaje pentru şasiu. Apăsând un buton, amortizoarele ajustabile electric se adaptează imediat, la fel ca şi servodirecţia electromecanică. DCC reacţionează în permanenţă la diferitele situaţii de mers, la manevrele de direcţie, accelerare şi frânare, optimizând astfel, în mod considerabil, caracteristicile dinamice.

Infotaiment

Pregătiri pentru telefonul mobil.
Conexiuni.
Rămâneţi conectat, de exemplu cu pregătirea opţională pentru telefonul mobil „Plus”*, cu funcţie hands-free. Prin Bluetooth puteţi să conectaţi telefonul compatibil Bluetooth. Un alt Plus: fişierele de muzică memorate pe telefonul mobil pot fi redate prin difuzoarele maşinii. Opţional, această pregătire poate fi operată prin intermediul touchscreen-ului sistemului opţional radio "RCD 510" sau a sistemelor de radio-navigaţie "RNS 315" sau "RNS 510”.

 
Sistemul de sonorizare "DYNAUDIO Contour".
Răsfăţ.
Cu sistemul opţional de sonorizare „DYNAUDIO Contour", sunetul va fi excepţional pe toate locurile noului Tiguan. Sistemul dispune de amplificator digital cu 8 canale, putere de 300 W pentru 8 incinte acustice perfect poziţionate.

 
Sisteme de radio-navigaţie.
Orientare.
Sistemul opţional de radio-navigaţie „RNS 510” poate fi operat cu ajutorul touchscreen-ului şi dispune de numeroase funcţii suplimentare: redarea CD-urilor audio în format MP3 şi WMA şi a DVD-urilor, cu ajutorul puterii de 4 x 20 W şi a celor 8 incinte acustice. Unitatea de memorie de 30 GB poate fi folosită pentru memorarea fişierelor audio. Mai mult, în timpul deplasării puteţi să memoraţi până la 500 de puncte aflate pe rută, mulţumită noii funcţii de navigaţie off-road. Apoi abaterile vor fi afişate automat. Sistemul opţional de navigaţie „RNS 315” cu touchscreen color indică ruta din perspectiva aeriană sau 2D şi este echipat cu cititor de carduri SD, precum şi cu o unitate de memorie integrată, cu material cartografic pentru Europa de Vest. Cele în total 8 difuzoare oferă 4 x 20 W.

Sisteme radio.
Divertisment.
Oferta de dotări de infotainment pentru noul Tiguan corespunde tehnologiei de ultimă oră: sistemul radio standard „RCD 310”, cu opt incinte acustice, dispune de funcţie de redare MP3 şi unitate de redare a CD-urilor, precum şi de conexiune multimedia AUX-IN. Pentru cei mai pretenţioşi, se recomandă sistemul radio opţional „RCD 510” cu touchscreen, cu CD-changer pentru 6 CD-uri şi cititor de carduri SD.


Vino la Scorpion sa testezi Noul Tiguan cu motor diesel si cutie automata.
Ne gasesti in Focsani, Calea Moldovei16, tel: 0237.236.866
Te asteptam



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu