Laboratorul de cercetare Volkswagen




Omul în centrul activităţii de cercetare şi dezvoltare
Permanent Volkswagen dezvolta in centrele sale de cercetare cele mai eficiente solutii pentru optimizarea si perfectionarea automobilelor sale.
Comunicare

Un autovehicul defect într-o curbă fără vizibilitate. Prin radio, acesta comunică cu autovehiculele de pe celălalt sens, care transmit la rândul lor informaţia cu privire la sursa potenţială de pericol către autovehiculele care rulează din sens invers. În jurul sursei de pericol, toţi conducătorii auto sunt informaţi la timp cu privire la existenţa obstacolului, iar aceştia au posibilitatea de a reduce din timp viteza, evitând astfel accidentele. În viitor, un mesaj de avertizare ar putea apărea direct pe parbriz.



Servicii de mobilitate

Autovehiculele care se recunosc între ele, care „vorbesc” între ele sau cu elementele de infrastructură rutieră, de exemplu semafoare, indicatoare rutiere, nu mai sunt de multă vreme simple vise, aşa cum demonstrează proiecte recente de cercetare. Aceste sisteme de asistenţă în beneficiul conducătorilor auto contribuie la îmbunătăţirea semnificativă a siguranţei în trafic şi, prin intermediul unor sisteme inteligente de coordonare a traficului, permit ajungerea la destinaţie cu evitarea blocajelor rutiere.



Siguranţă

Pentru o siguranţă îmbunătăţită la nivelul intersecţiilor, în viitor ar putea fi utilizat un aşa-numit „asistent pentru intersecţii“. Cu ajutorul unor camere de luat vederi dispuse la intersecţii şi al unei infrastructuri de comunicare a autovehiculelor se realizează monitorizarea traficului în aceste zone specifice cu risc ridicat de producere a accidentelor. Astfel, conducătorul auto poate fi avertizat din timp cu privire la apariţia unor situaţii periculoase, de exemplu biciclişti sau alţi participanţi la trafic.



Eveniment

O călătorie individuală cu automobilul poate fi un eveniment plăcut şi atractiv în cazul unei prezentări active a regiunii parcurse. În cadrul filozofiei sale, Volkswagen intenţionează să organizeze activ perioada petrecută în maşină, ridicând o deplasare cu maşina la rangul unui proces conştient, activ şi emoţional. Opţional, conducătorul auto poate primi informaţii fundamentate despre traseul parcurs, cu privire la diferite puncte de interes selectate. În mod suplimentar, timpul petrecut zilnic în maşină până la locul de muncă poate fi valorificat mai eficient dacă ne sunt citite ştiri şi informaţii cu privire la subiecte selectate de noi. Astfel, maşina se transformă într-o companie personală plăcută şi de ajutor la drum.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu