Audi A3: Trei milioane de unităţi produse în 17 ani

Audi sărbătoreşte producţia a trei milioane de unităţi ale lui A3. Pentru moment, a doua generaţie a modelului reprezintă mai mult de 50 la sută din totalul unităţilor produse.

 
Audi A3, compacta producătorului din Ingolstadt ajunsă la cea de-a treia generaţie, aniversează trei milioane de unităţi produse. Debutul său a avut loc în urmă cu 17 ani, iar modelul a ajuns să fie introdus pe 117 pieţe la nivel global. La vremea respectivă, A3 era singura compactă premium de pe piaţă, amintesc cei de la Audi, iar acum concurenţa le face treaba nemţilor mult mai dificilă. Producţia lui A3 urmează să crească mult mai rapid în următorii ani, nemţii inaugurând în 2013 o fabrică în Ungaria, iar fabrica din China urmând să fie inaugurată în 2014.
Noua generaţie a lui A3 a debutat pe piaţă în luna februarie a anului curent şi reprezintă o bună parte din producţia fabricii din Ingolstadt. Fabrica din Gyor, Ungaria, a început recent producţia modelului A3 Sedan, a doua berlină compactă premium de pe piaţă, model pe care Audi se bazează să realizeze volume serioase pe toate pieţele pe care va fi introdus. Fabrica din Foshan, China, va produce tot modelul A3 Sedan, special pentru piaţa respectivă.

Prima generaţie a lui Audi A3 s-a vândut în 913.000 exemplare şi a fost produsă între 1996 şi 2003. A doua generaţie a fost produsă până în 2013, fiind atât cea mai logevivă serie a lui A3, cât şi cea mai produsă, fiind construite peste două milioane de exmeplare. A treia generaţie a actualului A3 a fost prezentată în toamna anului trecut şi a venit pe piaţă cu o versiune berlină şi o versiune hibridă plug-in, noutaţi pentru gama de compacte a producătorului bavarez.

Sursa: http://www.automarket.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu