Volkswagen Golf VII este Mașina Anului 2013 în Europa

Noul Golf este Mașina Anului 2013 în Europa. Premiul a fost acordat de un juriu format din 58 de jurnaliști. Grație celor 414 puncte, Golf a devansat în finală Toyota GT86 / Subaru BR-Z și Volvo V40.


Volkswagen a cules laurii la ediția actuală a prestigiosului concurs Car Of The Year – Mașina Anului în Europa. Noul Golf a luat caimacul și râvnitul trofeu care desemnează cel mai bun (reprezentativ) automobil al momentului de pe piața europeană. Modelul german are la activ peste 29 de milioane de clienți în întreaga lume și a convins a șaptea sa generație juriul format din 58 de jurnaliști proveniți din 22 de țări.
În finală, Volkswagen Golf s-a luptat pentru titlul suprem cu alte șapte modele: Ford B-Max, Hyundai i30, Mercedes Benz A-Klasse, Peugeot 208, Renault Clio, Subaru BRZ/Toyota GT86 și Volvo V40.
Cele 414 puncte acumulate în urma voturilor au fost suficiente pentru a-i facilita noii generații Golf o victorie clară în fața principalilor concurenți.
Podiumul este completat pe locul doi de Toyota GT86 / Subaru BR-Z cu 202 puncte și locul trei de Volvo V40 cu 189 de puncte.
Acesta este cel de al treilea titlu ”Mașina Anului în Europa” adjudecat de producătorul german în cei aproape 50 de ani ai concursului. Premiul a fost acordat în preambulul deschiderii Salonului Auto de la Geneva.
“Este un rezultat superb și suntem mândri de el. ”Mașina Anului (Car of The Year)” este un premiu important în Europa și culminează într-un mod fericit după o lungă listă de premii anterior obținute de Volkswagen Golf VII. Cei peste 29 millioane de clienți au transformat modelul Golf într-un automobil iconic. Noua generație va continua povestea de succes a predecesorilor săi.”, afirmă Martin Winterkorn, șeful Volkswagen.
În anul 1992, popularul Golf III era primul model Volkswagen care primea trofeul Car of Year, pentru ca 18 ani mai târziu Polo să repete aceiași performanță pentru fabricantul din Wolfsburg.
Sursa: http://www.autopassione.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu