Audi plănuiește un SUV-coupe ca rival al BMW X6

Succesul lui BMW X6 îi inspiră de rivalii de la Audi. Lansarea unui potențial rival nu este exclusă de Rupert Stadler, șeful Audi. Viitorul SUV-coupe se va poziționa sub Q7 și ar putea fi denumit Q6.

 

Audi nu va sta cu mâine în sân privind la nesfârșit la succesul conaționalilor de la BMW, ce încasează profituri frumoase de pe urma unicului SUV-coupe german. X6 continuă să fie un hit, deși segmentul de top a avut de suferit în ultimii ani, rezultatele pozitive fiind un motiv numai bun pentru Audi de a crea un concurent pe măsură. Dominația instaurată de X6 ar putea fi întreruptă de Q6, un derivat mult mai rafinat al viitorului Q7.
Informația a revenit în actualitate, după ce șeful Audi a lăsat să se înțeleagă că au în plan lansarea unui astfel de model.
Se pare că Audi Q6 este deja în procesul de dezvoltare, o parte din componentele sale fiind împrumutate de la actualul Porsche Cayenne. Chiar dacă încă nu este 100% certă, lansarea lui Q6 este adusă din nou în discuție de șeful Audi, care nu vede imposibilă apariția unui SUV-coupe în gama actuală.
Acesta ar urma să se poziționeze sub Q7, oferind la interior spațiu pentru cinci pasageri.
“Ne putem imagina un model așezat între Q5 și Q7, cu trăsături de coupe și tracțiune integrală Quattro”, susține Rupert Stadler.
Audi Q6 va fi livrat în Europa, America de Nord și China, versiunile de motorizare fiind atât benzină cât și diesel. Nu este exclusă posibilitatea lansării altor două versiuni, hibridă și sport pe același Q6 ca răspuns la X6 Active Hybrid și X6M.
Sursa: www.autopassione.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu