Ce este Cartea de Salvare la Bord?


Cartea de Salvare la Bord este un document standardizat, in format A4, care cuprinde informatii privitoare la localizarea armaturilor cabinei, a rezervorului de combustibil, a bateriei, airbag-urilor, generatoarelor de gaz, unitatilor de control, precum si informatiile referitoare la precizarea punctelor adecvate de taiere astfel incat, in cazul unui accident rutier, echipele de descarcerare sa intervina cu promptitudine pentru salvarea victimelor.

Cartea de Salvare la Bord reduce timpul de descarcerare cu pana la 30%, lucru care este vital in accidentele grave de circulatie. Autovehiculele devin tot mai sigure, reprezentand o serioasa provocare pentru echipele de descarcerare. Confruntandu-se in luptalor contra cronometru cu bucati de otel si cu armaturi ale caroseriei, chiar si cele mai puternice dispozitive de taiat nu mai fac fata. Anumite componente de siguranta, precum generatoarele de gaz din componenta sistemelor airbag, pot reprezenta un risc de siguranta pentru echipajele care intervin in situatii de urgenta. O alta problema o constituie gasirea si deconectarea bateriei in cazul autoturismelor moderne. Pentru a fi cat mai accesibila echipajelor de salvatori, “Cartea de Salvare la Bord” trebuie sa fie plasata, in fiecare autoturism, in spatele parasolarului din dreptul conducatorului auto.

Cum poti avea “Cartea de Salvare la Bord” in autoturismul tau?
- Descarca “Cartea de Salvare la Bord” corespunzatoare propriului autoturism si tipareste-o color. Pentru modelele Volkswagen o puteti descarca de aici iar pentru modelele Audi de aici. Pentru alte marci auto accesati https://csb.acr.ro
- Impatureste “Cartea de Salvare la Bord” si plaseaz-o la parasolarul din dreptul conducatorului auto.
- Este foarte important sa indicati prezenta “Cartii de Salvare la Bord” prin fixarea unui autocolant in interiorul parbrizului, pe partea stanga, fie in spatele oglinzii retrovizoare. Aplicarea acestui autocolant nu trebuie niciodata sa afecteze vizibilitatea soferului! Autocolantul se poate obtine de la orice sediu ACR sau benzinarie Petrom, gratuit, numai dupa ce prezentati „Cartea de Salvare la Bord” printata color!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu