Noul Arteon, în premieră mondială la Geneva


→ Dr. Herbert Diess: "Arteon are proportiile unui Gran Tourismo, cu un concept global extrem de functional. Aceasta este provocarea pe care o lansăm producătorilor de autoturisme premium."
→ Caroserie în două volume, cu cinci usi, pentru un rezultat estetic si spatios


Wolfsburg/ Geneva (CH) - Noul Arteon este piesa de rezistentă a brandului Volkswagen în cadrul Salonului International Auto de la Geneva. Elegant si dinamic în acelasi timp, oferă remarcabil de mult spatiu si confort, cu liniile sale în stil coupé. Noul model cu caroserie în două volume este prevăzut cu sisteme de asistentă pentru sofer de ultimă generatie, care în trecut erau rezervate doar categoriilor mai elitiste de masini. În plus, noul Tiguan Allspace debutează la Lacul Geneva - cu mult mai mult spatiu pentru bagaje, loc pentru sapte pasageri si o flexibilitate impresionantă.

Dr. Herbert Diess, Presedintele Consiliului de Administratie al mărcii Volkswagen: "Arteon are proportiile unui Gran Tourismo, cu un concept global extrem de functional. Oferă cele mai noi functionalităti de infotisment, si functii pentru condus semiautomat. În acelasi timp, noul nostru model vârf de linie are un pret extraordinar de convenabil pentru ce oferă. Aceasta este provocarea pe care o lansăm producătorilor de autoturisme premium."

Ferestre laterale fără ramă, o capotă si linii dinamice detaliate, în stilul GT - aceste elemente definesc aspectul noului Arteon.

Usa din spate se deschide larg si este prevăzută cu balamale în partea superioară, oferind acces suficient la portbagajul de 563 de litri - cea mai mare capacitate din această clasă de vehicule. Ampatamentul de 2.841 mm permite o arhitectură interioară remarcabil de generoasă pentru această formă a batiului, creând un sentiment de spatiu, cu suficient confort pentru toate cele cinci locuri. Liniile pentru echipament R-Line si Elegance, pozitionate deasupra versiunii de bază, accentuează si mai mult caracterul sportiv si elegant al noului model Volkswagen.

Ultima generatie de sisteme de asistentă la sofat va fi instalată pe Arteon în premieră, precum componenta Emergency Assist pe care am dezvoltat-o si mai mult, la fel si functia Adaptive Cruise Control (ACC), care controlează viteza masinii luând în calcul date privind traseul si limitele de viteză. În plus, există functiuni premium, precum un sistem de navigatie cu ecran de sticlă si faruri full-LED. Disponibile ca optiune pentru prima dată sunt farurile laterale cu control predictiv - datorită informatiilor transmise de cameră si datelor de navigare, curba este deja iluminată, înainte ca soferul să ia curba.

Gama de motoare include trei motoare TSI cu turboîncărcător pe benzină si trei motoare TDI pe motorină. Toate motoarele sunt montate transversal, cu patru cilindri si injectie directă de carburant, acoperind o gamă de putere de la 110 kW / 150 PS1 la 206 kW / 280 PS2. Motorul cel mai puternic este cuplat la o cutie cu sapte viteze si ambreiaj dual (DSG), si are tractiune 4MOTION pe patru roti ca ofertă standard. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu