Strategia TRANSFORM 2025+: Volkswagen lansează un program dedicat tehnologiilor esentiale ale viitorului


→ Primul parteneriat s-a încheiat cu furnizorul de semiconductoare Infineon
→ O parte însemnată a tuturor inovatiilor în materie de autovehicule se bazează pe sisteme electronice
→ Dr. Volkmar Tanneberger: "Vom colabora pentru a crea inovatii pentru automobilele viitorului"

Wolfsburg - Volkswagen îsi asigură pozitia în domeniul inovatiilor pentru automobilele viitorului. Primul partener al companiei este Infineon Technologies, unul dintre cei mai mari furnizori de semiconductoare din lume. Volkswagen va intensifica si mai mult dialogul direct cu Infineon, pentru a defini cerintele pentru solutiile viitoare în materie de semiconductoare si astfel va căuta să stabilească noi metode de dezvoltare în colaborare.

Un automobil modern este prevăzut cu până la 100 de unităti de comandă electronică (ECU) si cu mii de componente electronice. Unitătile de comandă electronică asigură un confort deosebit si sigurantă la volan. Acestea pun în functiune si reglează totul, de la sistemul de climatizare, până la sistemele de iluminat din interior si din exterior, radarul autopilot adaptiv si o serie de sisteme de asistentă pentru sofer. Astfel, o parte însemnată a tuturor inovatiilor în materie de autovehicule se bazează pe sisteme electronice.

"Instrumentele pe care le vom dezvolta în cadrul unui efort comun pe viitor, precum sistemele prototip virtuale, vor face posibilă o si mai mare reducere a timpilor de dezvoltare, în ciuda unei cresteri continue a complexitătii sistemului", afirmă Dr. Volkmar Tanneberger, seful departamentului de dezvoltare electrică si electronică din cadrul Volkswagen.

Evolutia rapidă înregistrată în ce priveste sistemele electronice, alături de ciclurile de inovatie tot mai scurte, au generat o situatie în care toti participantii la procesul de dezvoltare trebuie să dea dovadă de o colaborare amplă, pentru a implementa împreună sisteme sigure si mature din punct de vedere tehnic.

Volkswagen si-a lansat programul strategic în materie de semiconductoare pentru a se asigura că toate aceste cerinte pot fi îndeplinite pe viitor. Compania colaborează direct cu producători de cipuri în cadrul programului. Obiectivul constă în dezvoltarea de solutii tehnologice pentru generatiile viitoare de autovehicule. Un aspect esential în acest sens constă în definirea exactă a cerintelor care trebuie să fie îndeplinite. Primul partener din cadrul programului este furnizorul german de semiconductoare, Infineon Technologies.

Unitătile de comandă electronică vor continua să devină din ce în ce mai complexe, deoarece, pe viitor, mobilitatea la Volkswagen va fi marcată de conectivitate deplină, de cele mai bune concepte în materie de control si de condusul integral electric. Toate vehiculele autonome si cu actionare electrică se bazează pe utilizarea unor tehnologii cheie: semiconductoare inovatoare, precum senzorii pentru recunoasterea împrejurimilor, cei din microcontrolerele care prelucrează date si fac posibil un proces decizional în timp real, precum si electronica de putere, pentru transmisia autovehiculului.

"Microelectronica de la Infineon face condusul mai precis, mai sigur si mai comod", afirmă Peter Schiefer, Presedintele Diviziei Automotive din cadrul Infineon Technologies AG. "În calitate de parteneri, asteptăm cu interes o colaborare si mai apropiată cu Volkswagen. Semiconductoarele de înaltă performantă sunt esentiale pentru automobilul viitorului. Cu produsele noastre, vehiculele din orice clasă vor fi complet automatizate si exclusiv electrice."


Despre Infineon.Infineon Technologies AG este lider mondial în solutii pentru semiconductoare,  care fac viata mai usoară, mai sigură si mai ecologică. Microelectronica de la Infineon reprezintă cheia către un viitor mai bun. În anul fiscal 2016 (care s-a încheiat la 30 septembrie), compania a raportat vânzări de aproximativ 6,5 miliarde euro, având peste 36.000 de angajati pe plan mondial. Infineon este listată la Bursa de la Frankfurt (simbol bursier: IFX) si în Statele Unite ale Americii pe piata extrabursieră OTCQX International Premier (simbol bursier: IFNNY). Mai multe informatii sunt disponibile la www.infineon.com.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu